Siirry sivun sisältöön.

Yhteishaku

Hae opiskelemaan Liveen

Kevään 2024 yhteishaku on päättynyt

 

Jos sait opiskelupaikan Ammattiopisto Livestä, muista ottaa opiskelupaikka vastaan saamiesi ohjeiden mukaisesti 27.6.2024 mennessä. Katso lisätietoja uusille opiskelijoille: infopaketti!

Jos jäit ilman opiskelupaikkaa, voit hakea opiskelupaikkaa jatkuvan haun kautta. Seuraa ilmoitteluamme jatkuvaan hakuun avautuvista koulutuksista sivuillamme: Liven jatkuva haku!

Live on ammatillinen erityisoppilaitos, jossa kaikilla opiskelijoilla on vaativan erityisen tuen tarve. Vaativaan erityiseen tukeen ovat oikeutettuja opiskelijat, jotka tarvitsevat yksilöllistä, laaja-alaista, pitkäkestoista ja moniammatillista erityistä tukea. Tuen tarve voi näyttäytyä esim. opiskelu- ja työtaidoissa, voimavaroissa, sosiaalisissa taidoissa tai arjen taidoissa.

Yhteishaun aikataulu:

 • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6.2024.
 • Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 27.6.2024.
 • Varasijat ovat voimassa 16.8.2024 asti. 
Live-ikoni

Hakeminen yhteishaussa

Hae opiskelupaikkaa sähköisesti:

 • Mene osoitteeseen www.opintopolku.fi
 • Hakusanalla "ammattiopisto live" ja hakutavalla ”haku käynnissä” löydät Liven yhteishaussa olevat koulutukset.
 • Täytä ja lähetä sähköinen hakulomake. Jos olet peruskoulun 9. luokkalainen, täytä hakulomake yhdessä oppilaanohjaajasi tai huoltajasi kanssa.
 • Liven opinto-ohjaajat auttavat tarvittaessa hakemisessa. Opinto-ohjaajamme vastaavat yhteishakuun liittyviin kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse. Saat hakuneuvontaa myös Liven Palvelupisteeltä  ma - pe klo 9-14 p. 040 559 1296 tai palvelupiste@inlive.fi

Hakemuksen liitteet

Toimita hakemuksesi liitteenä vähintään yksi ajantasainen asiantuntijan lausunto tai selvitys vaativan erityisen tuen tarpeesta. Liitteillä on vaikutusta valintaprosessissa, jonka vuoksi ajantasaisen tiedon merkitys on suuri.

 Liite voi olla esimerkiksi:

 • perusopetuksessa tai toisen asteen opinnoissa laadittu erityisen tuen suunnitelma (HOJKS tai HOKS)
 • terveydentilaa tai toimintakykyä kuvaava lausunto, mikäli tuen tarve johtuu terveydellisistä syistä. Esimerkiksi:
  • toimintakykyarvio, ammatillinen kuntoutusselvitys
  • kuntoutus- tai palvelusuunnitelma
  • lääkärin B-lausunto

Huom! Jos olet valmistunut peruskoulusta ennen vuotta 2018, toimita liitteenä myös aikaisemmat koulu- ja opiskelutodistusjäljennökset.

Toivomme, että lähetät dokumentit turvapostin kautta. Turvaposti on tietoturvallinen tapa lähettää viestejä ja liitetiedostoja sähköpostilla.

Voit lähettää dokumentit myös postitse osoitteeseen Ammattiopisto Live, opintotoimisto, Kiannonkatu 2, 02650 Espoo.

Haastattelut 

Liven opiskelijaksi voidaan valita hakijoita, jotka tarvitsevat opiskelussa vaativaa erityistä tukea ja ovat yhteishaussa hakukelpoisia. Toimita hakemuksen mukana liitteet, joista ilmenee riittävät tiedot vaativan erityisen tuen tarpeen arvioimiseen.  

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun sekä musiikin alan perustutkintoon hakiessa sinun tulee tehdä myös ennakkotehtävät, jotka on kuvattu tarkemmin koulutusten verkkosivuilla. 

Haastattelussa arvioimme yhdessä valmiuksiasi opiskella hakemissasi koulutuksissa sekä kysymme tarvittaessa lisätietoja erityisen tuen tarpeistasi. Haastattelussa huomioidaan kaikki Liven hakutoiveesi.

Media-alan ja musiikki-alan haastatteluissa arvioidaan alakohtaisia valmiuksia toiminnallisesti. Tarkemmat tiedot saat haastattelukutsussa. 

TELMA-koulutuksen ensisijaisten hakijoiden osalta haastatteluissa kartoitetaan erityisesti tuen tarvetta ja alustavia koulutuksen tavoitteita, jotta sopiva oppimisympäristö ja opiskeluryhmä varmistetaan suhteessa hakutoiveisiin.  

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupisteellä  autamme sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelumahdollisuuksien selvittäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen.

Myös ohjaavat tahot ja huoltajat, kysykää rohkeasti lisää Liven tarjoamista vaihtoehdoista!