Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Case Vantaan kaupunki: Työnhaun valmennuksessa asiakas saa täsmäavun työllistymiseensä

Vantaan kaupunki tarvitsi matalan kynnyksen palvelun, jossa työttömät työnhakijat saavat tukea ja täsmävinkkejä työnhakuun. Viime keväänä Live karsiutui kilpailijoiden joukosta palveluntuottajaksi. Vantaan omavalmentaja Krisztina Eskola kertoo, että palvelu sopii Vantaalle erittäin hyvin.

– Työnhaun valmennus on meillä ykköspalvelu, ja tarjoan sitä monelle asiakkaalle. Työnhaun valmennuksessa asiakas saa nopeasti apua juuri niihin asioihin, jotka työnhaussa hankaavat. Asiakas käy palvelussa tarpeen mukaan 1–3 kertaa, jonka jälkeen hän jatkaa itsenäistä työnhakua uusia tietoja hyödyntäen, Eskola sanoo.

Työnhaun pitkittymiseen voi olla monta syytä. Työnhaun valmennuksessa valmentaja auttaa työnhakijaa kehittämään työnhakutaitojaan ja ratkaisemaan mahdollisia työnhaun haasteita. Työnhakija saa tukea hakemuksen ja CV:n valmisteluun ja oppii työnhaun kanavat. Lisäksi hän oppii tunnistamaan, sanoittamaan ja markkinoimaan omaa osaamistaan.

– Jos on monta kertaa saanut rukkaset työnhaussa, ihminen voi alkaa nähdä itsensä epäonnistujana ja luovuttajana. Me autamme asiakasta löytämään motivaationsa, ottamaan ohjat omasta työnhaustaan ja tekemään asioita itselle sopivan työn löytymiseksi, kertoo työhönvalmentaja Erno Matikainen Livestä.

Saumatonta yhteistyötä ja uusia tuulia työllistymisen kentältä

Työllisyyden valtakunnallisena haasteena on se, että asiakkaita ei saada osallistumaan palveluihin. Työnhaun valmennuksessa valmentajat tapaavat asiakkaita Vantaan kaupungin toimitiloissa. Tällöin asiakas saa kaikki tarvitsemansa palvelut – niin asiakasohjauksen kuin valmennuksenkin – saman katon alta, mikä madaltaa osallistumisen kynnystä.

Eskolan mukaan valmentajien työnjälkeen voi luottaa ja heidän asiantuntemuksensa auttaa työnhakijoita ottamaan oikeita askeleita. Lisäksi liveläiset tuovat tilaajan ja palveluntuottajan välisiin tapaamisiin usein uutta tietoa työllisyyden kentältä.

– Yhteistyö liveläisten kanssa on todella saumatonta ja mukavaa. Valmentajat ovat kartalla nykyajan työnhausta, työnhakukanavista ja työnantajien toiveista, mikä on meille hyödyllistä. Toivon, että saamme tehdä yhteistyötä vielä pitkään, Eskola kertoo.

Samoin Livessä ollaan erittäin tyytyväisiä sujuvaan yhteistyöhön, kertovat Matikainen sekä Liven työllistymispalvelujen palvelupäällikkö Jenni Heinineva.

– Olemme iloisia, kun saamme olla mukana luomassa työllisyyden ratkaisuja ja edistää vantaalaisten työllistymistä yhdessä kaupungin kanssa, Heinineva kertoo.

Lue lisää Liven työllistymis- ja valmennuspalveluista! 

Case Helsingin kaupunki: Räätälöidyn valmennuspalvelun asiakkaista lähes 50 % työllistyi tai pääsi koulutukseen

1 min luettu

Case Helsingin kaupunki: Räätälöidyn valmennuspalvelun asiakkaista lähes 50 % työllistyi tai pääsi koulutukseen

Helsingin kaupungin työllisyyspalveluilla oli haaste: kaupunki oli hankkinut useiden vuosien ajan yksilöasiakkailleen työllistymistä tukevia...

Lue lisää
Live on valittu palveluntuottajaksi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen TyöPaikka-palvelun kehittämisvaiheeseen

2 min luettu

Live on valittu palveluntuottajaksi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen TyöPaikka-palvelun kehittämisvaiheeseen

Live on valittu palveluntuottajaksi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen TyöPaikka-palvelun kehittämisvaiheeseen. Tampereen kaupunki,...

Lue lisää
Työministeri Arto Satonen vieraili Liven työllistävissä palveluissa

1 min luettu

Työministeri Arto Satonen vieraili Liven työllistävissä palveluissa

Työministeri Arto Satonen(kok.) ja valtiosihteeriTimo Jaatinen vierailivat Live-säätiön työllistävissä palveluissa Helsingissä maanantaina 2....

Lue lisää