Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Hävikistä tutkintoon

Live ja From Waste to Taste -kiertotaloushanke koordinoivat yhdessä ESR-rahoitteista työllistymishanketta, joka tuo ammatilliset opinnot osaksi työelämää. Tavoitteena on edistää työpaikalla tapahtuvaa oppimista opinnollistamisen keinoin ja ohjata heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä kohti työelämää.

Kohderyhmä:

Työ- ja opiskeluelämän ulkopuolelle eri syistä jääneille henkilöille sekä Ammattiopisto Liven ravintola- ja catering-alan opiskelijoille, joiden opinnot uhkaavat keskeytyä.

Hankkeen puitteissa on mahdollista suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkintoon kuuluvia tutkinnon osia käytännön työssä keittiö- tai salitehtävissä. Tuettuna työ- ja oppimisympäristönä toimii hävikkiruokaravintola Loop, joka sijaitsee Helsingissä Lapinlahden entisellä sairaala-alueella.

Toiminnan keskiöön nostetaan opinnollistaminen eli tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimusten muuttaminen käytännön työtehtäviksi. Ammatillinen opettaja avaa ravintolatyöskentelyn työtehtävät ja tulkitsee yhdessä ohjaushenkilöstön kanssa, mihin tutkintoon tai tutkinnon osaan työtehtävät voidaan lukea osaksi ja mitkä tavoitteet suorittamista varten täytyy saavuttaa.

Osallistujat saavat suorittamistaan tutkinnon osista osaamistodistuksen, johon merkitään saavutettu konkreettinen osaaminen ja taidot. Myös jatko-ohjaus on tärkeä osa hanketta, osallistujia ohjataan ensisijaisesti jatkamaan opintoja ja suorittamaan tutkinto loppuun oppilaitoksissa tai suoraan työelämään.

Lisätiedot

Rahoittaja

ESR

Hankkeen ajankohta

01.03.2018 - 31.08.2019

Hankkeen vastuuhenkilö

Projektipäällikkö Ulla Ruuskanen
p. 040 542 5866 
etunimi.sukunimi@inlive.fi

Hankkeen koordinaattori

Live-säätiö ja From Waste to Taste

Onnistu osallisuuden lähteellä - tuettu reitti palveluihin ja esiyrittäjyyteen

Onnistu osallisuuden lähteellä - tuettu reitti palveluihin ja esiyrittäjyyteen

Onnistu osallisuuden lähteellä – tuettu reitti palveluihin ja esiyrittäjyyteen on ESR-rahoitteinen kehittämishanke, jonka tarkoituksena on parantaa...

Tutustu hankkeeseen
KUUMA palvelupolkuja

KUUMA palvelupolkuja

Hankkeen tarve perustuu kehittämiskohteisiin, jotka ovat nousseet KUUMA-seudulla keväällä 2022 laaditun tilannekuvan pohjalta. 16 KUUMA-seudulla...

Tutustu hankkeeseen
PONNU – perustaitoja vahvistamalla tavoitteeseen

PONNU – perustaitoja vahvistamalla tavoitteeseen

PONNU-hankkeen tavoitteena on tunnistaa työllistymisen ja koulutukseen osallistumisen kannalta keskeisten perustaitojen (luku-, kirjoitus- ja...

Tutustu hankkeeseen