Siirry sivun sisältöön.

Osaaviksi opettajiksi yhdessä - monikulttuurinen matka työelämään

Hankkeen tavoitteena on kouluttaa maahanmuuttajataustaista opetus- ja ohjaushenkilöstöä, joilta puuttuvat ulkomailla suoritettujen korkeakouluopintojen rinnastamista koskevien OPH:n päätösten mukaiset täydentävät opettajankoulutuksen opinnot. Ammattiopisto Live ja Live Palvelut toimivat hankkeessa opetusharjoitteluoppilaitoksena.

Tavoitteet:

Tavoitteena on mahdollistaa maahanmuuttajataustaisen opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen päivittäminen vastaamaan suomalaisia pätevyysvaatimuksia.  Hankkeen tavoitteena on tarjota n. 25-30 opiskelijalle ajanmukainen opetuksen ja ohjaamisen osaaminen sekä verkostoitumismahdollisuuksia.

Toimenpiteet:

Ammattiopisto Live sekä Live Palvelut tarjoavat maahanmuuttajataustaiselle opetus- ja ohjaushenkilöstölle mahdollisuuden opetus- ja ohjausharjoitteluun aidoissa oppimisympäristöissä. Osallistuvat harjoittelivat saavat yksilöllisen kokemuksen suomalaisesta ammatillisesta koulutuksesta.  Opetusharjoittelijat saavat itse vaikuttaa harjoittelupaikan valintaan.

Tulokset:

Hanke tarjoaa maahanmuttajataustaiselle opetus- ja ohjaushenkilöstölle mahdollisuuden pätevöityä opettajiksi Suomen vaatimusten muaksiesti.  Ammattiopisto Live ja Live Palvelut  saavat mahdollisuuden oppia lisää monikultuurisuudesta.   Lisäksi opetushenkilökunta saa mahdollisuuden  ohjata ja opastaa maahanmuuttajataustaisia opetus- ja ohjausharjoittelijoita.  

Rahoittaja

Opetushallitus

Hankkeen ajankohta

01.09.2018 - 30.06.2020

Hankkeen vastuuhenkilö

Projektipäällikkö Liisa Metsola
p. 0505173563
etunimi.sukunimi@inlive.fi

Hankekumppanit
  • Haaga-Helia
  • Varia
  • Business College Helsinki
Yhdessä enemmän 2

Yhdessä enemmän 2

Yhdessä enemmän 2 – on Opetushallituksen rahoittama laatuhanke, jonka tavoitteena on osaltaan toteuttaa Ammatillisen koulutuksen laatustrategiaa 2030.

Tutustu hankkeeseen
Opiskelijan äänellä

Opiskelijan äänellä

Ammattiopisto Live on mukana Opetushallituksen rahoittamassa Opiskelijan äänellä -hankkeessa. Hankeverkostossa on mukana 18 ammatillisen koulutuksen...

Tutustu hankkeeseen
Timantti 2

Timantti 2

Timantti 2 – on Opetushallituksen rahoittama laatuhanke, jonka tavoitteena on osaltaan toteuttaa Ammatillisen koulutuksen laatustrategiaa 2030. Hanke...

Tutustu hankkeeseen