Siirry sivun sisältöön.

Reformi Telmassa -muutos mahdollisuudeksi

Ammatillisen reformin myötä myös työhön ja itsenäiseen elämään valmentava eli Telma-koulutus on muutoksessa. Muutos näkyy työpaikoilla, joissa opiskelee yhä enemmän vaativaa erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita työelämävaltaisesti. Koulutussopimuksella varmistetaan opiskelijoiden oppiminen työpaikoilla.

Tavoite:

Hankkeen tavoitteena on luoda uusia verkostoja työelämään ja tehdä tiivistä yhteistyötä vammaispalveluiden kanssa, luoden joustavia, suunnitelmallisia ja yksilöllisiä opintopolkuja ja jatkosuunnitelmia. Tavoitteena on myös kehittää Telma-opiskelijoiden mahdollisuutta suorittaa perustutkinnon osia tai tutkinnon osan osia. Ura- ja jatkosuunnitelmat uudistetaan niin, että ne tukevat opiskelijoiden työllistymistä.

Tavoitteet:

  • Koulutussopimuksen käyttäminen ja hyödyntäminen vammaispalveluissa ja muissa työelämäverkostoissa työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen.
  • Prosessit ja resurssit: Telma-opiskelijoiden mahdollisuus suorittaa perustutkintojen osia ja tai tutkintojen osien osia, hyödynnetään osaamistodistuksia ja tuodaan osaaminen näkyväksi sekä luodaan toimintatapoja ja yksilöllisiä polkuja.
  • Ura- ja jatkosuunnitelmien uudistaminen työllistymistä tukevaksi.
  • Asiakkuuksien lisääminen Telma-koulutuksessa.

Lisätiedot

Rahoittaja
Hankkeen ajankohta

01.01.2018 - 31.12.2019

Hankkeen vastuuhenkilö

Koulutuspäällikkö Anu Kilkku
p. 040 482 2606
etunimi.sukunimi@inlive.fi

Hankekumppanit

Ammattiopisto Luovi
Spesia
Optima Samkommun
Aitoon Emäntäkoulu

TAITAVA - tulevaisuuden osaajat -hanke

TAITAVA - tulevaisuuden osaajat -hanke

Hankkeen tavoitteena on luoda valtakunnallinen avointen opintojen ja oppimisympäristöjen malli eri koulutuksenjärjestäjien kesken.

Tutustu hankkeeseen
Pacetraining

Pacetraining

Hankkeen tavoitteena on kehittää yksilöllisiä opintopolkuja TELMA-opiskelijoille ja mahdollistaa tutkinnon osan tai osien suorittaminen...

Tutustu hankkeeseen
Henkilöstön kansainvälisyyspolku - merkkejä ja menestystä

Henkilöstön kansainvälisyyspolku - merkkejä ja menestystä

Hankkeen tavoitteena on juurruttaa henkilöstön kansainvälisyyspolku osaksi oppilaitosten osaamisen kehittämisen prosessia, tarkoituksena lisätä...

Tutustu hankkeeseen