Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Timantti 2

Timantti 2 – on Opetushallituksen rahoittama laatuhanke, jonka tavoitteena on osaltaan toteuttaa Ammatillisen koulutuksen laatustrategiaa 2030. Hanke toteutetaan Ammatillisten erityisoppilaitosten verkoston AMEO:n kumppanuushankkeena.

Hankkeen tavoitteet:

Hanke on osa Ammatillisen koulutuksen laatustrategian 2030 toteutusta sen keskeisten painopisteiden osalta. Niihin kuuluvat laadunhallinnan kokonaisvaltaistaminen, asiakaslähtöisyys toiminnan lähtökohtana, jatkuva parantaminen kohti erinomaisuutta kiinteänä osana koko toimintaa sekä tavoitteiden asettaminen toiminnan laadulle ja tavoitteille, samoin näiden ja tulosten systemaattinen seuraaminen.

Hankkeen kohderyhmä:

Hankkeen kohderyhmän muodostavat AMEO:n opiskelijat, henkilöstö ja oppilaitosten muut sidosryhmät.

Toimenpiteet:

  1. Laadunhallinnan nykytilanne kartoitetaan ja vertaisarviointiprosessin kehitetään
  2. Arviointimalli ja -työkalu muodostetaan sen varmistamiseksi, että AMEO:n opiskelijat saavat ammattitaitovaatimusten ja osaamistavoitteiden saavuttamiseksi tarpeellista koulutusta, opetusta, ohjausta ja tukipalveluja eri oppimisympäristöissä tarpeidensa ja edellytystensä mukaisesti.
  3. Kehitetään ennakoinnin malli siitä, miten tuotamme osaamista, jolle on käyttöä tulevaisuudessa (erityisopetuksen näkökulma). Laaditaan ohje henkilöstölle siitä, miten ennakointi otetaan huomioon omassa työssä, mitä asioita seurataan, miten aiheesta keskustellaan opiskelijoiden kanssa ja henkilöstön kesken.
  4. AMEO-mittariston päivitys nykylainsäädäntöä vastaavaksi. AMEO-oppilaitosten tavoitteiden ja tulosten viestittäminen henkilöstölle, asiakkaille ja muille keskeisille kohderyhmille.

 

Lisätiedot

Rahoittaja

Opetushallitus

01.01.2020 - 31.12.2021

Hankkeen vastuuhenkilö

Projektipäällikkö Taina Teiramaa-Seger
p. 040 662 7100
etunimi.sukunimi@inlive.fi

Hankkeen koordinaattori

Ammattiopisto Luovi

Hankekumppanit

Ammattiopisto Luovi
Ammattiopisto Spesia
Kiipulan ammattiopisto
Aitoon koulutuskeskus
Ammattiopisto Live

Yhdessä enemmän 2

Yhdessä enemmän 2

Yhdessä enemmän 2 – on Opetushallituksen rahoittama laatuhanke, jonka tavoitteena on osaltaan toteuttaa Ammatillisen koulutuksen laatustrategiaa 2030.

Tutustu hankkeeseen
Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki - HET 1

Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki - HET 1

Hankkeen avulla tuetaan opetus- ja ohjaushenkilöstön valmiuksia henkilökohtaistamisen ja erityisen tuen suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä...

Tutustu hankkeeseen
Bisnekset verkkoon

Bisnekset verkkoon

Hankkeessa tuotetaan ammatillisiin perustutkintoihin soveltuvaa digitaalista oppimateriaalia yrittäjyyden, yrityksessä toimimisen ja yritystoiminnan...

Tutustu hankkeeseen