Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

VET – Vetävää, Erityistä ja Tunnettua ammatillista erityisopetusta

VET – Vetävää, Erityistä ja Tunnettua ammatillista erityisopetusta on Opetushallituksen rahoittama hanke, jonka tavoitteena on lisätä tietoa ja myönteisiä mielikuvia työelämä-lähtöisestä vaativana erityisenä tukena järjestettävästä ammatillisesta koulutuksesta ja lisätä koulutuksen arvostusta. Hanke toteutetaan kumppanuushankkeena Ammattiopisto Luovin, Ammattiopisto Spesian, Kiipulan ammattiopiston, Aitoon koulutuskeskuksen ja Optiman kanssa.

Hankkeen tavoitteet:

1. Lisätä tietoa ja myönteisiä mielikuvia työelämä-lähtöisestä vaativana erityisenä tukena järjestettävästä ammatillisesta koulutuksesta.

2. Parantaa vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen arvostusta.

Hankkeen kohderyhmä:

Hankkeen kohderyhmänä koulutukseen ohjaavien tahot, vaativaa erityistä tukea tarvitsevat hakijat sekä heidän verkostonsa sekä työnantajat ja päättäjät.

Toimenpiteet:

Hankkeen aikana tuotetaan ja julkaistaan aitoja videomuotoisia opiskelijatarinoita, joilla kerrotaan ammatillisen erityisopetuksen tarjoamista monenlaisista väylistä työelämään. Keskiössä ovat opiskelijoiden ja työelämän edustajien kokemukset.

Tuotetaan monikäyttöistä visuaalista esitysmateriaalia vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen vaikuttavuudesta johdon, asiantuntijoiden, viestinnän ja yhteistyökumppaneiden käyttöön. Tarkoituksena on lisätä suuren yleisön, päättäjien ja muiden sidosryhmien tietoisuutta vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen tuloksista ja yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Lisätiedot

Rahoittaja

Opetushallitus

Hankkeen ajankohta

27.11.2019 - 31.12.2020

Hankkeen vastuuhenkilö

Anne Laitinen
p. 040 662 0224
etunimi.sukunimi@inlive.fi

Hankkeen koordinaattori

Ammattiopisto Luovi

Hankekumppanit
  • Ammattiopisto Luovi
  • Ammattiopisto Spesia
  • Kiipulan ammattiopisto
  • Aitoon koulutuskeskus
  • Optima
Digitukea areenalla – erityistä osaamista

Digitukea areenalla – erityistä osaamista

Hankkeen ja koulutusten tavoitteena on lisätä opetus- ja ohjaushenkilöstön erityispedagogisia tietoja ja taitoja. Hanke antaa myös...

Tutustu hankkeeseen
Ermo – erityistä tukea monikulttuurisille opiskelijoille

Ermo – erityistä tukea monikulttuurisille opiskelijoille

Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa erityistukea tarvitsevien maahanmuuttajien siirtymistä ammatilliseen koulutukseen, kehittää yksilöllisiä polkuja...

Tutustu hankkeeseen
Erityisesti seksuaalisuudesta

Erityisesti seksuaalisuudesta

Hanke tarjoaa ammattilaisille monipuolista tietoa lasten ja nuorten seksuaalikasvatuksesta ja seksuaaliterveydestä, tavoitteena lisätä tietoisuutta...

Tutustu hankkeeseen