Siirry sivun sisältöön.

Toimintaterapia

Toiminnallisuutta ja arjen apua kaiken ikäisille

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on tukea  toiminnallisuutta, vähentää toimintakyvyn häiriön vaikutuksia, palauttaa toimintakykyä ja parantaa elämänlaatua.

Toimintaterapiassa voidaan esimerkiksi edistää erilaisia itsenäisempään elämään vaadittavia taitoja ja pyrkiä löytämään uusia tapoja suoriutua arjessa, jos sairaus tai vamma haittaa toimintakykyä. Toimintaterapia voi tukea aikuisella ja nuorella myös työhön tai opiskeluihin paluuta ja työkykyä. Meille ovat tervetulleita myös lapsiasiakkaat!

Kenelle toimintaterapia sopii?

Toimintaterapiaan hakeudutaan yleensä jonkin neurologisen sairauden tai vamman, liikuntavamman, motorisen kehityksen viiveen, vuorovaikutustilanteiden hallinnan vaikeuden tai neuropsykiatriseen häiriöön liittyvän ongelman vuoksi.

Toimintaterapiassa voidaan myös vahvistaa työssä tai opinnoissa jaksamista tai sosiaalisia taitoja.

Lasten toimintaterapiassa tuetaan lapsen suoriutumista niissä toiminnoissa, jotka ovat hänen iällleen ja kehitysvaiheelleen olennaisia. Voidaan vahvistaa keskittymisen ja tarkaavaisuuden taitoja, hahmottamiskykyä, sosiaalisia ja motorisia valmiuksia ja taitoja sekä kouluvalmiutta.

Toimintaterapian toteutus

Toimintaterapia voidaan toteuttaa kotona, työpaikalla tai muussa arjen ympäristössä sekä toimipisteissämme. Lisäksi toimintaterapiaa saa myös myös etäkuntoutuksena.

Toimintaterapeutti auttaa löytämään toimintatapoja ja erilaisia apuvälineitä, joiden avulla asiakkaan arki on sujuvampaa. Toimintaterapiassa otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet, elämäntilanne, ikä sekä omat voimavarat.

Miten hakeutua toimintaterapiaan?

Ole yhteydessä asiakaspalveluun, kartoitetaan yhdessä sopiva kuntoutusratkaisu.
P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi

Toimintaterapiaan voi tulla itse maksaen. Myös Kela tai vakuutusyhtiö voi myöntää päätöksen toimintaterapiaan. Lue siitä lisää täältä.

location-pin

Toimipaikat

Live Kuopio Kupoli
Itkonniemenkatu 9
70500 Kuopio
Live Kuopio Neuron
Letkukaari 5 B
70820 Kuopio
Live Joensuu
Nepenmäenkatu 2
80200 Joensuu
Live Iisalmi
Satamakatu 11
(Käynti Riistakadun puolelta)
74100 Iisalmi