Siirry sivun sisältöön.

Vastaanotto­keskuksille

Tietoa ja tukea kuntoutusasioissa

Kohdennettua kuntoutusta maahanmuuttajille

Live-säätiö (ent. Invalidisäätiö) on perustettu sodassa vammautuneiden henkilöiden terveydenhoidon, kuntoutuksen ja yhteiskuntaan kiinnittymisen tueksi. Lisäksi vuosikymmenten saatossa tehtäviin liittyivät myös ammatillisen koulutuksen järjestämistehtävät erityistä tukea tarvitseville. Koko organisaation erityisosaaminen saadaan hyödynnettyä muotoiltaessa palveluja yksilöllisiin tarpeisiin.

Tarjoamamme palvelut

Kuntoutustarpeen arviointijaksolla moniammatillinen tiimi arvioi kolmen vuorokauden aikana tilanteen ja ottaa laaja-alaisesti kantaa kuntoutustarpeeseen ja sen laatuun. Jaksoon voidaan yhdistää myös muita palveluja

Ympärivuorokautinen kuntoutus majoituksella mahdollistaa arjessa tarvittavien taitojen harjoittelun turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä, jossa monipuolinen välineistö teknologioineen on käytettävissä.

Tuettu kuntoutuminen arkiympäristössä mahdollistaa tarpeen mukaan valitun asiantuntijan hyödyntämisen kotona tai muussa arkiympäristössä yksilöllisesti määritetyn tavoitteen saavuttamiseksi. Toimijuuslähtöinen harjoittelu, yhteisöllinen työote ja ohjauksellinen työskentely ovat keskiössä.

Fysioterapia, toimintaterapia, puheterapia ja psykologin tukikeskustelut ovat meiltä saatavilla joustavasti lähi-, etäkuntoutuksena tai hybridimuotoisesti toteutettuna. Erityisosaamiseemme painottuu aikuisneurologiaan, psykiatriaan, traumataustojen kohtaamiseen sekä uuteen kieli- ja kulttuuriympäristöön sopeutumiseen.

Neuropsykologin kartoituksessa avataan henkilön tiedonkäsittelyä, käyttäytymistä ja tunnesäätelyä.

Terapiamenetelmät

Valitsemme käytettävät menetelmät yksilöllisesti ja sovellamme niitä tarpeen mukaan. Terapeuttimme ovat erikoistuneet esimerkiksi luoviin menetelmiin, aikuisneurologiseen (Bobath), psykofyysiseen, TULES-, MDT- ja sydänfysioterapiaan. Meille mikään vaiva ei ole liian pieni tai suuri. Yhteisöllinen ja luontoavusteinen lähestyminen voivat ohjata myös toimintaa.

Fysioterapiassa voimme hyödyntää tarvittaessa painokevennettyä kävelyharjoittelua Lokomat-kävelyrobotilla (Live Neuron), juoksumatolla ja kävelyradalla. Meillä on käytössämme myös pelillisiä kuntoutusmenetelmiä, monipuolisia kuntosalilaitteita, tasapainoratoja sekä useita pienvälineitä. Fysioterapiaa voidaan toteuttaa myös altaassa. 

Tutustu myös psykofyysiseen fysioterapiaan sekä TULE-fysioterapiaan.

Lisätietoa

Kysy rohkeasti lisää palveluistamme!
P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi

location-pin

Toimipaikat

Live Kuopio Neuron
Letkukaari 5 B
70820 Kuopio
Live Kuopio Kupoli
Itkonniemenkatu 9
70500 Kuopio
Live Joensuu
Nepenmäenkatu 2
80200 Joensuu
Live Iisalmi
Satamakatu 11
(Käynti Riistakadun puolelta)
74100 Iisalmi
Live Helsinki
Käenkuja 1B
00500 Helsinki
Etäkuntoutus
Valtakunnallinen palvelu