Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Erityisen tuen ABC -koulutus varmistaa erityisosaamisemme

Kirjoittanut: Live-säätiö | Sep 6, 2021 10:16:04 AM

Livessä työskentelee erityisen tuen huippuosaajia. Henkilöstömme tietää, miten tukea, ohjata, opettaa ja kouluttaa erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Koska haluamme ylläpitää tätä osaamista ja haluamme kouluttaa meillä vasta aloittaneita työtekijöitämme, loimme oman koulutusohjelman, Erityisten tuen ABC:n.

Erityisen tuen ABC on suunnattu koko henkilöstöllemme. Käytämme sitä myös osana rekrytointia ja perehdytystä. Haluamme, että uusi liveläinen saa heti lisäoppia erityistä tukea tarvitsevien kanssa toimimisesta. Koulutus vahvistaa jo aiemmin opittua ja voi myös lisätä omaa osaamista. Erityisen tuen ABC ohjaa uudet työntekijämme Liven toimintatapaan toimia erityisen tuen asiantuntija- ja osaamiskeskuksena.

Erityisen tuen ABC -moduuleita ovat Erityistä tukea tarvitsevan henkilön hyvä kohtaaminen, Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma erityisen tuen suunnittelun ja toteuttamisen keskiössä, Erityisen tuen peruste – tyypillisiä haasteita ja tukeminen arjessa, Osaamisen arviointi sekä Liven tukipalvelut ja moniammatillinen yhteistyö. Moduulit toistuvat vuosittain samalla syklillä ja mukaan voi lähteä, milloin itselle sopii. Moduuleista voi suorittaa kaikki tai ne, joita kokee tarvitsevansa. Kokonaisuuden suorittamisesta saa todistuksen ja 10 osaamispistettä.

Live työnantajana haluaa varmistaa, että osaamisemme tukee Täältä töihin -strategiaamme. Olemme jo huippuosaajia, minkä jatkumisen varmistamme myös Erityisen tuen ABC:llä. Osaamisemme on jo nyt Liven kantava voima ja on sitä jatkossakin.

Tiina Laaksonen

Kirjoittaja toimii henkilöstöjohtajana Livessä.

 

Aiheet: työ

Kirjoittanut Live-säätiö

Jätä kommentti