Siirry sivun sisältöön.

TEAK-kuntoutus

Työhönvalmentajan tukea sopivan alan valintaan

 

 

TEAK - työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus tarjoaa henkilökohtaisen työhönvalmentajan tuen sopivan työtehtävän, ammatti- tai opiskelualan valintaan. Kuntoutus muokkautuu henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaan ja se toteutetaan pääosin yksilöllisesti, mutta tarvittaessa sinulla on mahdollisuus osallistua myös ryhmävalmennukseen. Kuntoutuksessa on kolme linjaa, joista voit valita sopivan vaihtoehdon yhteistyössä Kelan kanssa.

 

Live-ikoni

Tietoa kuntoutuksesta

Kenelle?

Henkilöille, jotka tarvitsevat terveydellisten tai muiden vastaavien syiden vuoksi työhönvalmentajan tukea työllistymiseen tai sopivan työn tai opiskelupaikan valintaan.

Tavoitteet

Työelämään tai opiskelemaan siirtyminen, töihin tai opiskelujen pariin palaaminen ja/tai niissä jatkaminen, soveltuvien ammatin tai työtehtävien löytäminen

Tuki ja ohjaus

Työhönvalmentajan tuki ja ohjaus, henkilökohtaisen urasuunnitelman luominen

Menetelmät

Itsenäinen ohjattu työskentely, ryhmätyöskentely, lähi- ja etätyöskentely. Kuntoutuspäivien pituus ja määrä /viikko sovitaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan.

Hakeutuminen

Työllistymistä edistävään kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta.  Täytä Kelan ammatillinen kuntoutushakemus (KU101) ja toimita hakemus liitteineen Kelaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla B-lääkärinlausunto.

 

Jos jokin TEAKissa mietityttää, jätä meille viestiä niin olemme yhteydessä sinuun!

1. Työkokeilu

Työkokeilussa kokeilet työntekoa valitsemallasi työpaikalla ja saat samalla ohjausta ja tukea työhönvalmentajalta. Sinulle laaditaan selkeä urasuunnitelma ja työkokeilun jälkeen voit tarvittaessa hakeutua työhönvalmennukseen. Työkokeilu sopii erityisesti henkilöille, jotka haluavat selkeyttää suunnitelmiaan tulevaisuuden ammatti- tai opiskeluvalinnan suhteen. Kesto enintään 60 päivää.

2. Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksen tavoitteena on löytää sinulle työpaikka ja kerryttää työkokemustasi. Valmentajat auttavat tarvittaessa selvittämään myös yrittäjyyteen ja ammatinharjoittamiseen liittyviä asioita. Työhönvalmennus sopii henkilöille, jotka hyötyvät tehostetusta tuesta tukea työpaikan etsimiseen ja mahdolliseen työnmuotoiluun. Kesto 60-180 päivää.

3. Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä

Työkokeilu ja työhönvalmennus voidaan yhdistää, jos tarvitset työhönvalmentajan intensiivistä tukea. Tarkoituksena on selkeyttää ammatillisia tavoitteitasi, kartuttaa työkokemustasi ja laatia sinulle kohdentunut urasuunnitelma. Tarvittaessa työhönvalmentaja voi auttaa muotoilemaan työnkuvaasi sopivammaksi tai etsiä työkykyysi soveltuvia aloja.  Kesto 120-240 päivää.

Lisätietoja

P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi

Toimipaikat

Eteläinen

Helsinki, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
Lahti, Vuorikatu 35, 15110 Lahti
Vantaa, Vernissakatu 4, 01300, Vantaa
Espoo, Turuntie 42, 02650, Espoo

Läntinen

Turku, Ratapihankatu 53 C, 20100 Turku

Itäinen

Kuopio, Itkonniemenkatu 9, 70500 Kuopio