TULES-fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisosaamista

 

 

TULES-fysioterapia

TULES-fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jossa keskitytään tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan, toimintarajoitteiden fysioterapeuttiseen tutkimiseen, manuaaliseen terapiaan ja ihmisten omatoimisen harjoittelun ohjaukseen sekä neuvontaan.

TULES-oireet voivat alkaa tapaturmaisesti tai kehittyä vähitellen kehon liiallisen/vähäisen, yksipuolisen tai virheellisen kuormituksen seurauksena. Usein myös ikääntymiseen liittyvä rakenteiden rappeutuminen on osasyy TULES-oireiden kehittymiselle. Keskeinen oire on yleensä kipu.

Tavallisimpia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ovat: niska-hartiaseudun oireyhtymät, alaselän oireyhtymät, päänsärky, nivelrikot ja yksittäisten nivelten kiputilat (esim. olka-, lonkka- ja polvinivelet).

TULES-fysioterapiaan kuuluvat myös erilaiset kirurgiseen hoitoon liittyvät pre- ja postoperatiiviset hoidot esim. murtumien tai jänne- ja nivelsidevammojen jälkeen. Hyvin suunniteltu, oikein annosteltu ja ajoitettu harjoittelu ja sopiva liikunta ovat parasta lääkettä tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvoinnille.

person  Kenelle palvelu sopii?


Jos sinulla on TULES-oireita sairauden, tapaturman tai  oman kehon virheellisen kuormituksen seurauksena tai ikääntymisen tuomia rappeutumia. TULES-fysioterapia sopii myös murtumien tai jänne- ja nivelsidevammojen jälkeen.

question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

Ole yhteydessä suoraan toimipisteisiimme.

building-line  Toimipaikat

Live Iisalmi
Satamakatu 11 (käynti Riistakadun puolelta)
74100 Iisalmi
p. 040 136 1543
iisalmi@inlive.fi