Musiikkiteknologi

   Musiikkiteknologian osaamisala

   Musiikkialan perustutkinto, 180 osp

   Koulutuksessa syvennytään äänentoistoon, studiotyöskentelyyn ja musiikin tietotekniikkaan. Musiikkiteknologian opiskelussa painottuvat studiotekniikkaan ja äänentoistoon liittyvät työtehtävät. Työssäoppimista tehdään äänentoiston ja äänitysten suunnittelun ja toteutuksen parissa. Musiikkiteknologin pääinstrumentti on studio.

    

    

   Tietoa tutkinnosta

   person  Kenelle?

   Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet työskennellä monipuolisissa äänentoistoon ja studiotekniikkaan liittyvissä työtehtävissä. Musiikkiteknologin tulee tarvittaessa pystyä seuraamaan nuotteja ja muita musiikin merkintätapoja sekä hahmottamaan musiikillisia rakenteita. Hakijalta edellytetään valmiuksia musiikkialan ammatillisiin opintoihin, taiteellista ja teknistä osaamista sekä musiikin hahmottamisen kykyä.

   question-circle  Miten?

   Koulutusalan työssäoppiminen toteutetaan äänentoiston sekä äänitysten suunnittelun ja toteutuksen parissa. Opintoihin kuuluu myös oman musiikillisen ilmaisun kehittäminen jotain instrumenttia soittamalla tai laulamalla. Instrumentti voi olla myös tietokone ja musiikin tuottamiseen liittyvä laitteisto.

   briefcase  Työllistyminen

   Musiikkiteknologi on äänentoiston ja studiotekniikan ammattilainen. Työpaikat löytyvät esimerkiksi äänitetuotannosta, tapahtuma-, elokuva- ja videoalalta sekä radiosta ja televisiosta. Alan työtehtävissä korostuvat työntekijän luotettavuus ja hyvät ryhmätyötaidot.

   building-line  Koulutuspaikka

   Leppävaaran toimipaikka,
   Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

   pencil  Hakeminen

   Ennakkotehtävä - yhteishaku 2023

   Täytä, tallenna ja lähetä sähköpostin liitteenä tämä Lisätietolomake musiikkiteknologiahakuun.

   Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

   book  Koulutuksen rakenne

   Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

   Valinnaiset tutkinnon osat:
   • Laulunkirjoittaminen, 15 osp
   • Säveltäminen, 15 osp
   • Musiikkitallenteen tuotantoprosessissa toimiminen, 15 osp
   • Yhtyeen, kuoron tai orkesterin jäsenenä toimiminen, 15 osp
   Paikalliset tutkinnon osat:
   • Produktiossa toimiminen, 15 osp
   • Yhteisöllinen musiikkitoiminta, 15 osp
   • Osuuskunnassa toimiminen, 15 osp

   Lisätietoja hakemisesta

   Liven palvelupiste

   Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

    

   Ota yhteyttä