Musiikkiteknologi

Musiikkiteknologian osaamisala

Musiikkialan perustutkinto, 180 osp

Koulutuksessa syvennytään äänentoistoon, studiotyöskentelyyn ja musiikin tietotekniikkaan. Musiikkiteknologian opiskelussa painottuvat studiotekniikkaan ja äänentoistoon liittyvät työtehtävät. Työssäoppimista tehdään äänentoiston ja äänitysten suunnittelun ja toteutuksen parissa. Musiikkiteknologin pääinstrumentti on studio.

Tietoa tutkinnosta

person  Kenelle?

Opiskelijalta edellytetään musikaalisuutta, taiteellista ja teknistä osaamista sekä jonkin instrumentin soittotaitoa tai laulutaitoa. Musiikkiteknologin tulee pystyä seuraamaan nuotteja sen verran, että pystyy editoimaan äänityksiä. Editointi opetetaan. diagnosoidut kuulon ongelmat voivat vaikeuttaa toimimista musiikkiteknologin ammatissa.

question-circle  Miten?

Opiskelija kehittää koko opintoajan omia taitojaan, joita hän käyttää monipuolisesti tulevassa työssään. Opintojen myötä opiskelija oppii hyödyntämään musiikin luku- ja kirjoitustaitoa musiikkiohjelmiston valmistamisessa erilaisia välineitä käyttäen.  Aikaansa seuraava musiikin ammattilainen luovii sujuvasti erilaisten musiikkiteknologisten ja tietoteknisten sovellusten maailmassa, päivittäen koko ajan myös omaa osaamistaan. Musiikkiteknologi on myös muusikko.

briefcase  Työllistyminen

Musiikkiteknologi voi työskennellä esimerkiksi äänentoistoon, äänittämiseen ja musiikin tietotekniikkaan liittyvissä tehtävissä. Työpaikat löytyvät usein konsertti-, elokuva- ja videoalalta sekä radiosta ja televisiosta.

building-line  Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

pencil  Hakeminen

HUOM! Osaamisala ei ole mukana yhteishaussa 2022. Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

book  Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat:
  • Laulaminen tai soittaminen yhtyeessä 15 osp
  • Musiikkiteknologian käyttö musiikkituotannossa 15 osp
  • Säveltäminen 10 osp
  • Produktiotyö 10 osp
  • Esiintymistilanteen tekniikan käyttö 10 osp
Paikalliset tutkinnon osat:
  • Yhteisöllinen musiikkitoiminta, 10 osp
  • Osuuskunnassa toimiminen 5 - 15 osp

Yhteystiedot

Aija Laaksonen

Opinto-ohjaaja


phone 040 665 0487

envelope-line aija.laaksonen@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä