Siirry sivun sisältöön.

Taideteollisuus­alan ammattitutkinto, sisustaja

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, sisustaja

Sisustajan koulutus sekoitetaan joskus sisustussuunnittelijan koulutukseen, vaikka kyseessä on sisärakentamisen ammatillinen koulutus. Taideteollisuusalan koulutuksen saaneita tarvitaan sisustusrakennustöissä mm. remonttiliikkeissä tai asiakaspalvelutehtävissä remonttitarvikeliikkeissä.

Live-Ammattitutkinto-Sisustaja-960x540

 

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Ammattitaidon kuvaus

Taideteollisuusalan ammattitutkintoa suorittamaan valitaan todennäköisimmin henkilö, jolla on kokemusta ammattialalla toimimisesta. Taideteollisuusalan koulutus on tarkoitettu rakennus- tai puualalla työskenteleville tai näistä aloista kokemusta omaaville.

Koulutuksessa paneudutaan sisä- ja huonetilojen seinien, lattioiden ja kattojen rakenteiden korjaus- ja muutostöihin. Opitaan mm. väliseinien purkua ja rakentamista, putkien kotelointia, ovien ja ikkunoiden asentamista sekä listoitustöitä.

Näyttely- tai esittelytilan rakentaminen valinnaisessa tutkinnon osassa rakennetaan sekä puretaan messuosastoja ja näyttelyjä.

Kustannukset

Koulutusmaksu 200 euroa.

Oppivelvollisille koulutus on maksuton.

Hakeminen

Ammattitutkintoon on jatkuva haku sen mukaan miten koulutuksissa on tilaa.

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Tutkinnon osat

  • sisäpintakäsittelyt
  • sisustusrakentaminen
  • näyttely- tai esittelytilan rakentaminen
  • kalusteiden asentaminen

Ammattitutkinto suoritetaan tutkinnon osittain osoittamalla ammattitaito näytöissä. Koulutus toteutetaan päätoimisena päiväkoulutuksena.

Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka
Läkkisepänkuja 5
00620 Helsinki

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.