Siirry sivun sisältöön.

Opiskelija­kunta ja tutortoiminta

Verkostoidu ja vaikuta!

Opiskelijakunta

Ammattiopiston Liven opiskelijat muodostavat oppilaitoksen opiskelijakunnan, jonka tehtävänä on suunnitella ja edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa sekä oppilaitoksen toimintaa. Opiskelijakunnan hallitus valitaan joka syyskauden alussa ja hallituskausi kestää tammikuun alusta joulukuun loppuun. Kuka vaan Liven opiskelija voi asettua ehdokkaaksi hallitukseen.

Live Opiskelijakunnan hallitus kokoontuu kuukausittain. Kokouksissa käsitellään opiskelijoita askarruttavia asioita ja niitä viedään tarvittaessa eteenpäin. Kaikki aktiiviset hallituksen jäsenet voivat ansaita osaamispisteitä tutkintotodistukseen. Ota yhteyttä: opiskelijakunta@inlive.fi

Lataa Opiskelijakunnan hallituksen opas alla olevasta kuvasta:

Lataa Opiskelijakunnan hallituksen opas tästä.

 

Tutortoiminta

Tutor tarkoittaa aloittavan opiskelijan opintoja ohjaavaa vanhempaa opiskelijaa. Tutor on kokeneempi ja opinnoissaan pidemmälle edennyt opiskelija, joka auttaa, ohjaa, opastaa ja tukee muita opiskelijoita. Tutorointi pitää sisällään yksittäisen opiskelijan tukemisen ja suoran neuvonnan lisäksi mm. erilaisiin toimintoihin aktivointia, opiskeluun liittyvää ohjausta ja oppilaitoksen ilmapiiriin vaikuttamista.

Tutoroinnin tarkoituksena on madaltaa uusien opiskelijoiden kynnystä astua uuteen opinahjoon, parantaa oppilaitoksen ilmapiiriä ja vahvistaa ”kaveria ei jätetä”-henkeä. Ennen kaikkea tutorin odotetaan toimivan esimerkkinä muille opiskelijoille niin koulussa kuin asuntolassa. Ammattiopisto Livessä tutor voi suuntautua asuntola-, classic-, digi- tai liikuntatutoriksi. Kaikki aktiiviset tutorit voivat ansaita osaamispisteitä tutkintotodistukseen.

 

Lataa Tutor-opas alla olevasta kuvasta:

Lataa Tutoropas tästä painikkeesta.

Lisätietoja:

Pasi Tujunen, vapaa-ajan ohjaaja
phone 040 545 6310
envelope-line pasi.tujunen@inlive.fi