Siirry sivun sisältöön.

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto, 180 osp

Merkonomin koulutus antaa hyvät valmiudet erilaisiin kaupan alan tehtäviin asiakaspalvelussa ja myynnissä. Livessä voit opiskella lisäksi perustietoja myös mm. projektityöskentelystä ja markkinoinnista. Livessä jokaisen opiskelijan kanssa rakennetaan yhdessä yksilöllinen opintopolku, jonka tavoitteena on työllistyminen erilaisiin kaupan alan tai asiakaspalvelun tehtäviin. Opintojen aikana voit työskennellä alan työpaikoissa ja hankkia osaamista myös Liven omissa oppimisympäristöissä.

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?

Liiketoiminnan perustutkinto on sinulle, joka olet asiakaspalveluhenkinen, pidät työskentelystä ihmisten kanssa. Olet motivoitunut oppimaan vuorovaikutustaitoja ja työskentelemään tiimissä. Olet kiinnostunut toimimaan kaupan alan muuttuvissa tehtävissä.

Miten?

Opiskelu toteutuu jokaisen henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, oppilaitoksen oppimisympäristöissä, työpaikoilla, projekteissa, verkossa ja lähiopetuksessa. Kaikissa oppimisympäristöissä on mahdollista saada henkilökohtaista tarvitsemaasi tukea.

Työllistyminen

Opintojesi jälkeen valmistut myyjän tai toimistotyön perustehtäviin. Työkokemuksen ja osaamisen kertyessä sekä muun muassa työnantajien koulutuksiin osallistumalla voit edetä esimerkiksi osastovastaavan tehtäviin. Tradenomiopinnot ovat mahdollinen polku alan jatko-opintoja harkitsevalle.

Jos vastaat myönteisesti seuraaviin väitteisiin, voi koulutusala sopia sinulle:

  • Pidän uusien ihmisten kohtaamisesta.
  • Haluan auttaa ihmisiä erilaisissa palvelutilanteissa.
  • Olen kiinnostunut erilaisista kaupoista ja tuotteista.
  • Haluan huolehtia työympäristön siisteydestä ja viihtyvyydestä.

Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka, Turuntien toimipiste
Turuntie 42, 02650 ESPOO

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.