Siirry sivun sisältöön.

Luova Live

Luovuus kukkii Livessä

 

Livessä ollaan luovia

Livessä edistetään luovien- ja taidelähtöisten menetelmien käyttöä opetuksen ja yhteisöllisen toiminnan välineenä. Tunnistamme taiteen hyvinvointiin vaikuttavat tekijät ja haluamme tarjota opiskelijoillemme yhdenvertaisia mahdollisuuksia kokea taidetta, ilmaista itseään luovasti ja päästä vaikuttamaan oppilaitokseen yhteisönä. Haluamme tukea opiskelijoidemme osallisuutta kulttuuriin ja taiteeseen.

Luovan Liven toiminnan sateenvarjon alle mahtuu muun muassa taidetyöpajoja, opiskelijoiden töistä koostettuja taidenäyttelyitä, sosiaalista sirkusta, kohtaamistaidetta sekä opiskelijoiden ja henkilöstön ideoista rakennettuja yhteisöllisiä tapahtumia. Luova Live elää ja muovautuu yhteisönsä näköiseksi toiminnaksi.

Luovaa Liveä kehitetään Osallistu ja voi hyvin -hankkeessa, joka on OPH:n rahoittama valtakunnallinen verkostohanke. Se on osa OKM:n ja OPH:n Oikeus osata-ohjelmaa. Luovien menetelmien ja soveltavan taiteen käyttöä opetuksen välineenä on kehitetty myös hankkeessa Oppimisen taika – sosiaalinen sirkus työelämätaitojen tukena (ESR 2019-2021) ja niitä levitetään kansainvälisesti Erasmus+ -hankkeessa Juggle – Creative ways to develop key competences of lifelong learning (2020-2023).

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on idea, jonka voisi toteuttaa osana Luovan Liven toimintaa tai haluaisit tehdä yhteistyötä kanssamme.