Siirry sivun sisältöön.

Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarviketeknologian osaamisala

Elintarvikealan perustutkinto, 180 osp

Elintarvikealan opiskelijana opit erilaisia elintarvikkeiden valmistamiseen liittyviä työtehtäviä. Aluksi opettelet alan perustaitoja, joita ovat työaikojen noudattaminen, hygieniaosaaminen ja työturvallisuus. Tutustut yleisiin alan toimintamalleihin, erilaisiin raaka-aineisiin, puhdistusmenetelmiin ja pakkausmerkintöihin.

Live-elintarvikkeiden-valmistaja

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?

Elintarvikkeiden valmistajan opinnoissa sinulle kertyy osaamista erilaisten elintarvikkeiden valmistamisesta. Elintarviketuotannossa työskentely tapahtuu seisten, joten hyvä fyysinen kunto on myös eduksi. Työssä vaaditaan tarkkuutta, ripeyttä ja kykyä toimia toistuvissa työtehtävissä. Voit työskennellä elintarvikkeita valmistavien yritysten tuotantotyössä, mm. valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä. Elintarvikkeiden valmistajalta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Tärkeää on, että sinulla asenne kohdallaan ja halua oppia uutta! 

Miten?

Koulutus on vahvasti työelämälähtöinen ja toteutamme koulutuksen yhdessä työelämän yhteistyökumppaneidemme kanssa. Koulutuksessa tulet oppimaan paljon taitoja työelämän työtehtävissä, joihin myös teoreettinen tieto integroidaan. Osaaminen näytetään ja arvioidaan työpaikalla.

Työllistyminen

Ammattilaisena toimit vastuullisesti sekä kestävän kehityksen mukaisesti. Työpaikkasi voi olla kiinnostuksesi mukaan erilaisissa elintarvikealan pienyrityksissä tai suurteollisuudessa sekä elintarvikemyymälöissä. Työpaikoilla hankittu osaaminen edistää työllistymistäsi ja tuemme sinua siinä koko opintojen ajan. Tärkeää on, että sinulla on asenne kohdallaan, halua oppia uutta ja kehittyä työssäsi!

Hakeminen

Oletko valmis työelämälähtöiseen opiskeluun? Haluatko oppia valmistamaan ja pakkaamaan erilaisia elintarvikkeita? 

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat 55 osp:

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 35 osp
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, 40-60 osp:

  • Tuotekohtainen elintarvikkeiden valmistus, 20 osp
  • Valmisruokatuotteiden valmistus, 30 osp


Valinnaiset tutkinnon osat 2, 30-50 osp:

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot, 15 osp
  • Elintarvikkeiden pakkaustoiminnot, 15 osp
  • Erikoistuotteiden valmistus, 15 osp
  • Varastointi- ja lähettämötoiminnot, 15 osp
  • Ilmastovastuullinen toiminta, 15 osp

Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 HELSINKI

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.