Siirry sivun sisältöön.

Hyvä tietää

Huoltajan rooli opiskelijan tukena

Mitä huoltajien on hyvä tietää, kun opiskelija aloittaa opintonsa meillä?

Tutorial-video Wilman kirjautumiseen ja käyttöön liittyen

Miten edetä oppilaitoksessa, kun tulee huoli jostain

Ensisijaisesti ole yhteydessä opiskelijasi vastuuopettajaan. Hän tuntee opiskelijan kokonaistilanteen yleensä parhaiten ja osaa tarvittaessa ohjata oikean henkilön puoleen, mikäli ei itse voi auttaa tilanteessa. Opiskelijan täytettyä 18 vuotta tarvitsemme hänen lupansa asioidaksemme kanssanne hänen asioissaan, mutta yleisellä tasolla toki voimme antaa tietoa tai ohjata tällöinkin.

Joskus opiskelija itse voi kertoa, kenen muun kuin opettajan kanssa hän on tehnyt tiiviimpää yhteistyötä, ja ohjeistaa itse huoltajaansa olemaan luvallaan yhteydessä tähän henkilöön.

Huoltajan rooli opiskelijan tukena opiskelun eri vaiheissa

Huoltajan tuki on merkittävää läpi opintojen. Huoltaja tuntee oman opiskelijansa parhaiten ja oppilaitoksen henkilökunta arvostaa huoltajan näkemystä ja tietoa.

Kodin ja oppilaitoksen panos opiskelijan onnistumisten tukena täydentävät parhaimmillaan loistavasti toisiaan. Yhteistyötä kannattaa tehdä ja puhua kaikesta yhteistyöstä opiskelijalle arvostavaan sävyyn. 18 vuotta täyttäneen virallinen huoltajuus päättyy, mutta aikuistuva nuori tarvitsee usein vielä pitkään tukea opinnoissa ja itsenäisessä elämässä. Opiskelijalle tärkeä viesti on, että voimme kaikki ottaa vastaan tukea ja toimia yhteistyössä läpi elämän.

Tutustumisen arvoisia linkkejä:

Oppivelvollisuuslaki

Lastensuojelulaki

YK:n lapsen oikeuksien julistus

Oheisesta linkistä löytyy tietoa opiskelupäivistä ja loma-ajoista

Opiskelupäivät ja lomat