Siirry sivun sisältöön.

Tanssija

Tanssin osaamisala

Tanssialan perustutkinto, 180 osp

Olemme Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, jossa voi suorittaa tanssialan perustutkinnon. Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden sekä erilaisten esittämisen tyylien hallintaan. Tutkinnossa tärkeitä teemoja ovat kehonhallinta, esiintymistaidot, yhteistoiminnalliset taidot ja inklusiivinen tanssi. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan yksilöllinen oppimispolku, jossa huomioidaan kiinnostuksen kohteet eri tanssilajeissa, tanssialan soveltavat menetelmät ja opiskelijan työllistyminen.

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?

Tarjoamamme koulutukset on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityisopetusta, yksilöllistä tukea ja ohjausta. Alalla vaaditaan luovuutta, yhteistyökykyä ja joustavuutta. Tanssija työskentelee erilaisissa ympäristöissä valmistaen, harjoitellen ja esittäen tanssiteoksia joko itsenäisesti tai ryhmässä.

Miten?

Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. nykytanssin tekniikka, kehonhuoltomenetelmät, esiintymistaidot ja oman osaamisen soveltaminen muihin tanssitekniikoihin ja esittämisen tyyleihin. Taitoja kerrytetään tekniikkaharjoittelulla, sekä valmistamalla ja esittämällä erilaisia produktioita ja työpajoja.

Työllistyminen

Tanssialan perustutkinto antaa perusvalmiudet erilaisiin tanssialan työtehtäviin tanssiproduktioissa, näyttämötaiteen tehtävissä ja ohjaustyössä sekä tanssia soveltavilla aloilla, kuten hoiva-alalla.

Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuksen rakenne

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

AMMATILLISET TUTKINNON OSAT (145 osp)

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat yhteensä 85 osp

  • Tanssialan toimintaympäristössä toimiminen, 15 osp
  • Tanssitaitojen kehittäminen, 40 osp
  • Taiteellinen työskentely, 15 osp
  • Tanssiryhmässä tanssiminen, 15 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat, joista valitaan yhteensä 60 osp

  • Fyysinen ja psyykkinen valmentautuminen tanssijan työssä, 15 osp
  • Tanssikoreografian suunnittelu ja toteutus, 30 osp
  • Tanssitekniikan ja -ilmaisun syventäminen, 30 osp
  • Tanssin soveltava käyttö, 15 osp
  • Digitalisten työvälineiden käyttö tanssijan työssä, 15 osp

YHTEISET TUTKINNON OSAT (35 osp)

YouTube: Tanssialan perustutkinto

Instagram: Tanssialan perustutkinto

Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.