Siirry sivun sisältöön.

Vaativa erityinen tuki

Yksilölliset opetusjärjestelyt jokaiselle.

Erityistä tukea ammatillisiin opintoihin

Koulutuksemme on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset opiskelussa ja oppimisessa laajaa ja monipuolista yksilöllistä tukea esimerkiksi vaikeiden oppimisvaikeuksien tai vaikean vamman tai sairauden vuoksi. Livessä sinut kohdataan aina yksilönä.

Livessä opiskelemme pienissä ryhmissä pääasiassa erilaisia käytännön töitä tekemällä. Saat monipuolisesti ohjausta ja erityispedagogista tukea oppimiseen, urasuunnitteluun ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Ensisijaisesti opintojesi tukena toimii nimetty vastuuopettaja. Saat opinnoissasi yksilöllistä tukea oppimiseen ja osaamisen hankkimiseen myös muulta Liven henkilöstöltä.

Vaativa erityinen tuki suunnitellaan aina yksilöllisesti. Vaativa erityinen tuki on osa henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaasi. Opiskelun tukitoimet ovat aina sidoksissa tavoitteisiin:

  • TELMA-koulutuksessa tavoitteet ovat yksilöllisiä, ja myös tukitoimet voivat olla hyvin monipuolisia.
  • TUVA-koulutuksessa tavoitteena on hakeutua opiskelemaan tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Opiskelun aikana vahvistetaan opiskeluvalmiuksia ja -taitoja sekä laaditaan yksilöllinen jatko-opintosuunnitelma.
  • Ammatillisissa perustutkinnoissa tavoitteena on suorittaa tutkinto tai tutkinnon osia. Opinnoissa hankitaan ammatillista osaamista ja vahvistetaan työelämässä toimimisen taitoja.

Hyvinvointi ja jaksaminen edistävät opiskelun onnistumista kaikissa koulutuksissa. Järjestämme yhteisöllistä toimintaa liikunnan ja kulttuurin parissa. Vapaa-ajantoiminnoistamme voit löytää itsellesi sopivan harrastuksen.

Jos et ole varma onko ammatillinen erityisoppilaitos oikea opiskelupaikka juuri sinulle, ota yhteys Liven palvelupisteeseen – me autamme mielellämme!

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla opiskelumahdollisuuksien selvittäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen.

Myös ohjaavat tahot ja huoltajat, kysykää rohkeasti lisää Liven tarjoamista vaihtoehdoista!