Siirry sivun sisältöön.

Opiskelijoiden tietojärjestelmät 

Wilma, sähköposti ja G Suite tutuksi!

Liven opiskelijoiden tietojärjestelmät

Sähköposti

Opiskeluaikana sinulla on käytössäsi Liven sähköpostiosoite.

Seuraa säännöllisesti sähköpostiasi, sillä opiskeluun liittyvä tiedotus tapahtuu myös sitä kautta. Oppilaitoksen sähköpostin järjestelmä on Outlook.

Saat vastuuopettajaltasi tunnukset sähköpostiin opintojen alkaessa. Mikäli sinulla on käytössäsi yksityinen sähköpostiosoite (esimerkiksi Gmail, Hotmail), käytä sitä opiskelun ulkopuoliseen viestintään.

Sähköpostia pääset käyttämään osoitteessa https://outlook.office.com
Opiskelijoiden sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@liveopisto.fi

Microsoft Office 365

Oppilaitoksessamme on käytössä Office 365-pilvipalvelut. Outlook webmail -sähköpostia, OneDrive -kotihakemistoa ja Office Online -sovelluksia pääset käyttämään osoitteessa https://portal.office.com

GSuite – Google Gafe

Livessä on käytössä verkko-oppimisympäristö Google Gafe, joka on tarkoitettu etä- ja lähiopetuksen sähköiseksi välineeksi.

Google Gafe löytyy osoitteesta https://classroom.google.com
Kysy vastuuopettajaltasi ohjeet kirjautumiseen oppimisalustalle. Kirjaa itsellesi ylös ohjeet, kuinka oppimisalustalle kirjaudutaan.

Wilma

Wilma on verkon kautta toimiva järjestelmä, jonka kautta voit seurata opintojesi etenemistä, valita opintojaksoja, viestiä opettajiesi kanssa ja seurata opintojen kertymistä.

Voit myös lukea oppilaitosta koskevia tiedotteita liittyen vapaa-ajan toimintaan sekä esimerkiksi mahdollisiin muutoksiin työjärjestyksessä.

Saat omat Wilma-tunnuksesi vastuuopettajaltasi heti opintojesi alussa. Kirjaa tunnukset itsellesi muistiin. Jos olet alle 18-vuotias, myös huoltajasi voivat tehdä tunnuksen. Näin he voivat seurata tietojasi.

On tärkeää, että päivität Wilmaan ajantasaiset yhteystietosi. Näin esimerkiksi opettajasi lähettämät tekstiviestit löytävät perille.

Wilma löytyy osoitteesta
https://liveopisto.inschool.fi/