Siirry sivun sisältöön.

Mediapalvelujen toteuttaja

Julkaisutoiminnan osaamisala

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, 180 osp

Opinnot valmistavat opiskelijan moniin erilaisiin työtehtäviin jakautuen pääasiassa kolmeen pääsuuntaan: valokuvaukseen, liikkuvaan kuvaan ja graafiseen suunnitteluun. Opintojen aikana opintopolkua tarkennetaan opiskelijan valitsemaan työtehtävien mukaisiksi.

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?

Jos olet  media-alasta innostunut ja ehkä jo teet omia mediaprojekteja, saatat olla juuri se jonka kannattaisi hakeutua meille opiskelemaan. Media-alalla työskentelevillä on usein vahvuutena omatoimisuus, vastuullisuus ja hyvä kyky toimia yhdessä muiden kanssa.

Miten?

Käytännön työtehtävien kautta opit hallitsemaan erilaisia ohjelmistoja ja välineitä sekä muita alalla vaadittavia taitoja. Tutkintoon kuuluu lähiopetusta, työpaikoilla oppimista ja aktiivista tekemistä oikeiden ammatillisten projektien parissa.

Työllistyminen

Meiltä valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet esim. valokuvaajaksi, median tuottajaksi tai työllistäneet itsensä yrittäjänä. Voit myös työllistyä muille aloille ja hyödyntää oppimiasi taitoja siellä. Osa jatkaa jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun taitojensa ja haaveidensa mukaan.

Jos vastaat myönteisesti seuraaviin väitteisiin, voi koulutusala sopia sinulle:

  • Minulla on hyvä visuaalinen silmä

  • Minulla on hyvät tietokonetaidot.

  • Harrastan piirtämistä, valokuvausta tai videokuvausta.

  • Pystyn tekemään töitä osana työryhmää.

  • Olen omatoiminen ja pystyn työskentelemään itsenäisesti.

Hakeminen

Ennakkotehtävän avulla arvioidaan hakijan valmiuksia media-alan koulutukseen ja työtehtäviin.

Ennakkotehtävä löytyy Opintopolusta:
Ennakkotehtävä - yhteishaku 2024

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). 

Pakollisten ammatillisten tutkinnon osien osuus on 55 osp ja valinnaisten tutkinnon osien osuus 90 osp. 

Pakollisissa opinnoissa tutustutaan erilaisiin media-alan toimintaympäristöihin ja työtehtäviin. Valinnaiset tutkinnon osat valitaan yksilöllisen polun mukaan ensimmäisen vuoden pakollisten ammatillisten opintojen jälkeen. Valinnaisissa opinnoissa syvennetään valokuvaamisen, videokuvaamisen tai graafisen suunnittelun taitoja.

Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.