Siirry sivun sisältöön.

Yleistä asumisesta

Asuntola on opiskelun tukitoimi.

Yleistä asumisesta

Asuntolan tilat

Asuntola koostuu kahdesta kerrostalosta, joissa molemmissa on soluhuoneistoja ja vapaa-ajantiloja. A-talossa on myös asuntolaohjaajien toimisto, B-talossa pesutupa ja sauna. Asuntolan huoneistot ovat kalustettuja kolmen hengen soluhuoneistoja, joissa käytössäsi on oma huone, sekä yhteinen keittiö, wc ja kylpyhuone.

Henkilökunta

Asuntolassa työskentelee asuntolaohjaajina sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Asuntolaohjaajat työskentelevät kolmessa vuorossa, eli tavoitat heidät ympäri vuorokauden asuntolan aukioloaikoina. Asuntolaohjaajien puoleen voit kääntyä niin soittamalla, teksti- tai WhatsApp-viestillä kuin kasvotustenkin.

Avaimet

Saapuessasi saat haltuusi asuntolan avaimet sopimusta vastaan. Kun poistut asuntolasta yöksi, viikonlopuksi, lomalle tai muusta syystä pidemmäksi aikaa, avaimet tulee palauttaa asuntolaohjaajien säilytykseen. Asuntolan avaimia ei tule luovuttaa kenenkään muun haltuun.

Viikonloput ja loma-ajat

Alaikäisenä sinun tulee viettää viikonloput kotonasi. Täysi-ikäisenä sinun on mahdollista viettää viikonloppusi asuntolassa.

Mikäli jäät asuntolaan viikonlopuksi, ilmoita siitä asuntolaohjaajille viimeistään edeltävänä torstaina. Asuntolaohjaajien tulee tietää esimerkiksi paloturvallisuuden takia ketkä ovat paikalla viikonloppuisin. 

Asuntolaohjaajat kiertävät tarkastamassa kaikki huoneet perjantaisin ja kun asuntola suljetaan loma-ajoiksi. Asuntola on suljettu opiston loma-aikoina, jolloin asuntolassa ei voi majoittua.

Vieraat ja hiljaisuus

Luonasi voi käydä vieraita arkisin kello 15-22 ja viikonloppuisin kello 10-22. Huolehdithan siitä, että vieraasi noudattavat asuntolan järjestyssääntöjä. Hiljaisuus asuntolassa alkaa kello 22, ja se koskee kaikkia asuntoja, rappukäytäviä ja piha-aluetta. Kiinnitäthän huomiota muiden asukkaiden oikeuteen rauhalliseen asumiseen myös muina aikoina.

Lainattavat tavarat

Asuntolan toimistosta voit lainata keittiövälineitä, jotka eivät kuulu solun perusvarusteluun, kuten sauvasekoitin tai kakkuvuoka. Lainattavissa on myös erilaisia pelejä, urheiluvälineitä ja polkupyöriä. 

Sairastuminen ja tapaturmat

Jos sairastut, tulee sinun lähteä kotiin mahdollisimman pian. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus käyttää kaupungin terveysasemien palveluita. Tapaturman sattuessa itsellesi tai jollekin toiselle, ilmoita siitä asuntolaohjaajille välittömästi. Kaikki asuntolaohjaajat ovat suorittaneet vähintään EA 1 -tason ensiapukoulutuksen. Asuntolan asukkaana sinut on vakuutettu sekä opinnoissasi että vapaa-ajalla.

Siisteys ja liinavaatteet

Asuntolassa asuessasi olet vastuussa oman huoneesi ja solun yhteisten tilojen siisteydestä. Huolehdithan siis oman huoneesi säännöllisestä siivoamisesta, ja omien jälkiesi siistimisestä käyttäessäsi solun keittiötä ja kylpyhuonetta. Laitoshuoltajat kiertävät siivoamassa WC-tilat ja kylpyhuoneet kerran viikossa.

Asuntolassa sinulla tulee olla omat liinavaatteet (aluslakana, pussilakana, tyynyliina, kylpy- ja käsipyyhe). Asuntolasta saat tarvittaessa käyttöösi tyynyn ja peiton. Asuntolassa käytössäsi on pyykkitupa, jossa on varattavissa pesukoneita sekä kuivausrumpu ja -kaappeja.

Vapaa-ajan toiminta

Asuntolan vapaa-ajantilat ovat avoinna arkisin kello 15-22. Vapaa-ajantilat on tarkoitettu kaikkien Ammattiopisto Liven opiskelijoiden käyttöön. Vapaa-ajantiloissa järjestetään myös erilaista ohjattua toimintaa ja kerhoja, joista voit kysyä lisää asuntolaohjaajilta. Asuntolassa on sauna, joka lämpenee useana päivänä viikossa.

Lue lisää vapaa-ajan toiminnasta.