Ammatti- ja erikoisammatti­tutkinnot

   Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

   Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

   Haluatko opiskella työvalmentajaksi, näkövammaistaitojen ohjauksen erityisasiantuntijaksi tai vammaisalan erityisohjaajaksi? Onko sinulla jo alan osaamista, ja kaipaat osaamisen syventämistä ja kenties valmiuksia spesifimpiin tai monialalsempiin työtehtäviin ja työsi kehittämiseen? Haluatko verkostoitua alan ja alueesi toimijoiden kanssa?

   Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallintaa. Tutkinto toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja se edellyttää alan työpaikkaa ja oppisopimusta. Osaaminen osoitetaan näytöillä aidoissa työelämän tilanteissa.

   Ammatillinen kuntoutus yleisbanneri

   Tietoa tutkinnosta

   person  Ammattitaidon kuvaus

   Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa sekä oppisopimusta. 

   Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista määrätään Opetushallituksen määräyksessä "Opiskelijan terveydentilaa koskevat vaatimukset ammatti- ja erikoisammattitutkinoissa".  (Sora-laki).

   book Tutkinnon osat

   Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto sisältää kolme osaamisalaa. Osaamisalat ovat työvalmennuksen osaamisala (työvalmentaja), näkövammaistaitojen ohjauksen osaamisala (näkövammaistaitojen ohjauksen erityisasiantuntija) ja vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala (vammaisalan erityisohjaaja)

   Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

   Työvalmennuksen osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa. Hän osaa toimia asiantuntijana asiakkaan palvelujärjestelmässä, osana moniammatillista verkostoa, yhteistyössä työnantajien kanssa.

   Toimintaympäristöjä voivat olla sosiaali- ja terveydenhuollon eri yksiköt, oppilaitokset, järjestökenttä, työllisyys- ja te-palvelut, työpajat, vakuutusyhtiöt ja työpaikat, joissa on työllistymiseen ja työkyvyn tukeen luotuja asiakaspolkuja. Työvalmentajana edistät esimerkiksi asiakkaan elämänhallintaa, työllistymistä, työn jatkumista, työhyvinvointia.

   Näkövammaistaitojen ohjauksen osaamisalan suorittanut näkövammaistaitojen ohjauksen erityisasiantuntija osaa ohjata näkövammaisia asiakkaita liikkumistaidoissa ja näönkäytössä sekä näkövammaisten asiakkaiden tiedonhallinnan välineiden ja menetelmien käytössä.

   Toimintaympäristöjä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon eri yksiköt, järjestöt, koulut ja oppilaitokset, työllistymistä ja itsenäistä elämää edistävät palvelut ja työpaikat, joissa on näkövammaisia henkilöitä. Lisäksi toimintaympäristönä voivat olla asiakkaan asumis-, asioimis- ja harrastusympäristöt.

   Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan suorittanut vammaisalan erityisohjaaja osaa edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia.

   Toimintaympäristöjä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon eri yksiköt, järjestöt, koulut ja oppilaitokset, asumispalvelut ja asumisyksiköt, työllistymistä ja itsenäistä elämää tukevat ja edistävät palvelut. Lisäksi toimintaympäristönä voivat olla asiakkaan asioimis- ja harrastusympäristöt.

   pencil  Hakeminen

   Ohjeet hakijalle: 

   1. Hakija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuksesta

   2. Hakija sopii oppisopimustoimijan kanssa oppisopimuksesta 

   3. Hakija hakeutuu Ammattiopisto Liveen opiskelijaksi => 

   4. Jatkuva haku=> opintopolku => ilmoittaudu hakijaksi Opintopolussa 

    

   briefcase  Kustannukset

   Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa sekä oppisopimusta.

   building-line  Koulutuspaikka

   Ammattiopisto Live
   Leppävaaran toimipaikka
   Kiannonkatu 2
   02650 Espoo


   KunTO eat vuosikello 2022

   KunTO eat vuosikello 2023

   Yhteystiedot

   Marita Kokkonen

   Opettaja


   phone 040 647  2210

   envelope-line marita.kokkonen@inlive.fi

   Ulla Ruuskanen

   Opettaja


   phone 040 542 5866

   envelope-line ulla.ruuskanen@inlive.fi

   Maija Heikkilä

   Opinto-ohjaaja


   phone 040 626 1355

   envelope-line maija.heikkila@inlive.fi

   Liven palvelupiste

   Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

    

   Ota yhteyttä