Tutustu ja hae

TELMA-koulutukseen voi tutustua ennen hakeutumispäätöstä

Tutustu ja hae

Voit tulla tutustumaan TELMA-koulutukseen Avointen ovien päiviin tai tutustumispäivänä.

Suosittelemme tutustumispäivää kaikille, jotka suunnittelevat hakeutumista Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen. Tutustumaan voi tulla yksin, avustajan kanssa tai ryhmässä. Käynnin aikana tutustutaan toimipaikan arkeen ja tarjotaan tutustujalle mahdollisimman monipuolinen kokemus TELMA-opiskelusta.

TELMA-koulutuksen sisältö ja tavoitteet ovat kaikkialla samat, mutta toimipaikoissa on eroja esimerkiksi tilojen esteettömyydessä. Tutustua voi yhteen toimipaikkaan, valinnan voi tehdä ilmoittautumislomakkeella. Tutustuminen on maksuton ja tutustujalle tarjotaan lounas.

  • Ilmoittaudu oheisen esitietolomakkeen kautta: 
    Tutustumaan TELMA-koulutukseen

    Täytäthän erityisesti kysymyskohdat tuen tarpeesta ja apuvälineistä huolellisesti.

  • Mikäli olette tulossa ryhmänä (esim. perusopetuksen luokat), täytättehän jokaisesta tutustujasta oman esitietolomakkeen.

  • Toimipaikasta ollaan yhteydessä sinuun tutustumispäivän sopimiseksi.

Katso video: Tutustumaan TELMA-koulutukseen ilmoittautumisohje

Kuvallinen ohje: Tutustumaan TELMA-koulutukseen ilmoittautumisohje

Huomioitavia asioita:

  • Ota mukaan säänmukaiset ulkoiluvaatteet, sisäjalkineet ja tarvittaessa vaihtovaatteita.

  • Tutustumispäivien aikana kerätään arviointitietoa soveltuvuudestasi koulutukseen. Tätä tietoa hyödynnetään oppilaitoksen opiskelijavalinnassa. Muissa koulutuksen esittelytilaisuuksissa ei kerätä arviointitietoa.

  • Tutustujalle tai hänen huoltajalle annetaan suullinen yhteenveto päivän sujumisesta. Mikäli tutustumispäivän aikana on arvioitu että TELMA-koulutus ei olisi tutustujalle sopivin vaihtoehto, annetaan lisäksi tietoa muista vaihtoehdoista. Annettua ohjausta tai suositusta hakeutua koulutukseen ei tule pitää lupauksena valita hakija oppilaitoksen opiskelijaksi. 

TELMA-opiskelijat valmistavat myyntituotteita mm. messutapahtumiin. Katso videoilta, miten valmistuu sudenkorentoheijastin ja huovutettu saippua!