Hakeminen

Kun haet opiskelupaikkaa, toimi näin!

Opiskelupaikan hakeminen

Lue lisää Yhteishausta. Voit tilata halutessasi Hakijan oppaan täältä.

Tutustu myös jatkuvassa haussa avoinna oleviin opiskelupaikkoihimme.

Haku kaikkiin koulutuksiimme tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla.

Ammatilliset peruskoulutuksemme on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityistä tukea ja ohjausta. Tuen tarve voi johtua terveydellisestä syystä, vammasta, sairaudesta, oppimisvaikeuksista tai sosiaalisista syistä. Erikoisammattitutkintojen hakijoilta ei edellytetä näitä ennakkoehtoja.

Valmentava koulutus ja ammatilliset perustutkinnot

Valmentavaan koulutukseen (TUVA, TELMA) ja ammatillisiin perustutkintokoulutuksiin voi hakea kahta eri väylää pitkin. 

  • Yhteishaku keväisin. Olemme mukana ammatillisten oppilaitosten yhteishaussa. Syksyllä aloittaviin ryhmiin haetaan vaativana erityisenä tukena järjestettävien ammatillisien koulutusten yhteishaussa.
  • Jatkuva haku. Voit hakea vapaita opiskelupaikkoja ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Jatkuva haku sopii hakijalle, jolla on jo aiempia opintoja suoritettuna.

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä