Elektroniikka-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan osaamisala

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, 180 osp

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito ja tutkinnon suorittanut osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.

Osaamisalalla opiskellaan elektroniikkaa, tietotekniikkaa ja tietoliikennetekniikkaan. Opiskelija voi suuntautua joko elektroniikkaan tai tietokonetekniikkaan. Kummassakin suuntautumisvaihtoehdossa voi halutessaan painottaa opinnoissaan ohjelmointia. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät tyypillisesti elektroniikka- ja sähköteknisen teollisuuden palvelukseen ja huoltotehtäviin.

HUOM!

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon kysynnästä johtuen olemme lisänneet koulutuksen paikkamäärää. Nykyiset toimitilat Metsälässä ovat jääneet toiminnan kasvaessa pieneksi.

Valmistelemme tutkinnon koko toiminnan muuttoa suurempiin ja toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisiin tiloihin. Uudet tilat tulevat Leppävaaran toimipaikkaan, Turuntie 42 -kiinteistöön. Tiloissa toimii entuudestaan Liiketoiminnan perustutkintokoulutusta sekä valmentavaa koulutusta. Muuton arvioidaan tapahtuvan kesän tai alkusyksyn 2022 aikana. Tarkka aikataulu varmistuu toukokuun alussa. Tieto päivitetään tälle sivulle. Muuttoaikataulu on varmistunut elokuun ensimmäiselle viikolle. Uusi lukuvuosi alkaa siis suoraan uusissa tiloissa Leppävaarassa.

Tietoa tutkinnosta

person  Kenelle?

Elektroniikka-asentajan työtehtävissä tarvitaan näppäriä sormia ja kykyä tarkkaan työskentelyyn. Kiinnostus tekniikkaan on opintojen sujumista ajatellen tärkeää. Opinnoissa tarvitaan jonkin verran matemaattisia taitoja.

question-circle  Miten?

Elektroniikka-asentajan opinnoissa opiskellaan sähkötekniikan teoriaa, sekä rakennetaan ja mitataan erilaisia kytkentöjä. Elektroniikan korjaustehtävissä yhdistyvät kädentaidot teoriaosaamiseen. 

briefcase  Työllistyminen

Elektroniikka-asentaja osaa tehdä elektroniikka-asennuksiin liittyviä asennus-, testaus- ja huoltotöitä. Hän osaa käsitellä oikein elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttää tarvittavia työ- ja mittavälineitä. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät tyypillisesti elektroniikka- ja sähköteknisen teollisuuden palvelukseen ja huoltotehtäviin.

pencil  Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

building-line  Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka, Turuntien toimipiste
Turuntie 42, 3. krs
02650 Espoo

book  Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Livessä tarjolla olevat valinnaiset tutkinnon osat:

  • Koti- ja palvelujärjestelmien asennukset, 15 osp
  • Sulautetun järjestelmän toteuttaminen, 45 osp
  • Elektroniikkalaitteiden käyttöönotto- ja huoltotyöt, 30 osp
  • Kulunvalvonta- tai turvajärjestelmän asennus, 30 osp
  • Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen, 30 osp
  • Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp

Yhteystiedot

Minna Korpi

Opinto-ohjaaja


phone 040 725 3366

envelope-line minna.korpi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä