Elektroniikka-asentaja

Tieto- ja tietoliikennetekniikan osaamisala

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, 180 osp

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito ja tutkinnon suorittanut osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.

Osaamisalalla opiskellaan elektroniikkaa, tietotekniikkaa ja tietoliikennetekniikkaan. Opiskelija voi suuntautua joko elektroniikkaan tai tietokonetekniikkaan. Kummassakin suuntautumisvaihtoehdossa voi halutessaan painottaa opinnoissaan ohjelmointia. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät tyypillisesti elektroniikka- ja sähköteknisen teollisuuden palvelukseen ja huoltotehtäviin.

Tietoa tutkinnosta

person  Kenelle?

Elektroniikka-asentajan työtehtävissä tarvitaan näppäriä sormia ja kykyä tarkkaan työskentelyyn. Kiinnostus tekniikkaan on opintojen sujumista ajatellen tärkeää. Opinnoissa tarvitaan jonkin verran matemaattisia taitoja.

question-circle  Miten?

Elektroniikka-asentajan opinnoissa opiskellaan sähkötekniikan teoriaa, sekä rakennetaan ja mitataan erilaisia kytkentöjä. Elektroniikan korjaustehtävissä yhdistyvät kädentaidot teoriaosaamiseen. 

briefcase  Työllistyminen

Elektroniikka-asentaja osaa tehdä elektroniikka-asennuksiin liittyviä asennus-, testaus- ja huoltotöitä. Hän osaa käsitellä oikein elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttää tarvittavia työ- ja mittavälineitä. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät tyypillisesti elektroniikka- ja sähköteknisen teollisuuden palvelukseen ja huoltotehtäviin.

pencil  Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

building-line  Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

book  Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Livessä tarjolla olevat valinnaiset tutkinnon osat:

  • Koti- ja palvelujärjestelmien asennukset, 15 osp
  • Sulautetun järjestelmän toteuttaminen, 45 osp
  • Elektroniikkalaitteiden käyttöönotto- ja huoltotyöt, 30 osp
  • Kulunvalvonta- tai turvajärjestelmän asennus, 30 osp
  • Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen, 30 osp
  • Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp

Yhteystiedot

Mika Sjöberg

Opinto-ohjaaja


phone  040 745 7464

envelope-line mika.sjoberg@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä