Elintarvikkeiden valmistaja
Elintarviketeknologian osaamisala
-
Hakijalle
-
Ammatilliset perustutkinnot
- Yleistä ammatillisista perustutkinnoista
- Ajoneuvoalan perustutkinto, Automekaanikko
- Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja
- Hoiva-avustaja
- Liiketoiminnan perustutkinto, Merkonomi
- Logistiikan perustutkinto, Palvelulogistiikkatyöntekijä
- Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, Mediapalvelujen toteuttaja
- Musiikkialan perustutkinto, Musiikkiteknologi
- Musiikkialan perustutkinto, Muusikko
- Pintakäsittelyalan perustutkinto, Maalari
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Kiinteistönhoitaja
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Kodinhuoltaja
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Toimitilahuoltaja
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Kokki
- Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja
- Taideteollisuusalan perustutkinto, Artesaani (Sisustusalan osaamisala)
- Taideteollisuusalan perustutkinto, Artesaani (Tuotteen valmistuksen osaamisala)
- Tanssialan perustutkinto, Tanssija
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Elektroniikka-asentaja
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä
-
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
- Yleistä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista
- Hieronnan ammattitutkinto
- Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
- Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto
- Pintakäsittelyalan ammattitutkinto
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Kotityöpalvelujen osaamisala
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltajan osaamisala
- Taideteollisuusalan ammattitutkinto
- Vammaisalan ammattitutkinto
- Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin
-
JOTPA-koulutukset työikäisille
-
Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)
-
Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA)
-
Vaativa erityinen tuki
-
Hakeminen
-
Tutustuminen
-
Palvelupiste
Elintarvikealan perustutkinto, 180 osp
Elintarvikealan opiskelijana opit erilaisia elintarvikkeiden valmistamiseen liittyviä työtehtäviä. Aluksi opettelet alan perustaitoja, joita ovat työaikojen noudattaminen, hygieniaosaaminen ja työturvallisuus. Tutustut yleisiin alan toimintamalleihin, erilaisiin raaka-aineisiin, puhdistusmenetelmiin ja pakkausmerkintöihin.
Tietoa tutkinnosta
Kenelle?
Elintarvikkeiden valmistajan opinnoissa sinulle kertyy osaamista erilaisten elintarvikkeiden valmistamisesta. Elintarviketuotannossa työskentely tapahtuu seisten, joten hyvä fyysinen kunto on myös eduksi. Työssä vaaditaan tarkkuutta, ripeyttä ja kykyä toimia toistuvissa työtehtävissä. Voit työskennellä elintarvikkeita valmistavien yritysten tuotantotyössä, mm. valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä. Elintarvikkeiden valmistajalta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Tärkeää on, että sinulla asenne kohdallaan ja halua oppia uutta!
Miten?
Koulutus on vahvasti työelämälähtöinen ja toteutamme koulutuksen yhdessä työelämän yhteistyökumppaneidemme kanssa. Koulutuksessa tulet oppimaan paljon taitoja työelämän työtehtävissä, joihin myös teoreettinen tieto integroidaan. Osaaminen näytetään ja arvioidaan työpaikalla.
Työllistyminen
Ammattilaisena toimit vastuullisesti sekä kestävän kehityksen mukaisesti. Työpaikkasi voi olla kiinnostuksesi mukaan erilaisissa elintarvikealan pienyrityksissä tai suurteollisuudessa sekä elintarvikemyymälöissä. Työpaikoilla hankittu osaaminen edistää työllistymistäsi ja tuemme sinua siinä koko opintojen ajan. Tärkeää on, että sinulla on asenne kohdallaan, halua oppia uutta ja kehittyä työssäsi!
Koulutuspaikka
Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki
Hakeminen
Oletko valmis työelämälähtöiseen opiskeluun? Haluatko oppia valmistamaan ja pakkaamaan erilaisia elintarvikkeita?
Koulutukseen on jatkuva haku 9.10.-24.11.2023.
Opinnot alkavat 15.1.2024.
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.
Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat (55 osp)
- Elintarviketuotannossa toimiminen 35 osp
- Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito 20 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 1 (40-60 osp)
- Tuotekohtainen elintarvikkeiden valmistus, 20 osp
-
Valmisruokatuotteiden valmistus, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2 (30-50 osp)
- Elintarvikkeiden myymälätoiminnot, 15 osp
- Elintarvikkeiden pakkaustoiminnot, 15 osp
- Erikoistuotteiden valmistus, 15 osp
- Varastointi ja lähettämötoiminnot, 15 osp
- Ilmastovastuullinen toiminta, 15 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 5-15 osp:
- Esim. kahvilapalvelut 10 osp
Lisätietoja hakemisesta
Liven palvelupiste
Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.