Kokki
Ruokapalvelun osaamisala
-
Hakijalle
-
Ammatilliset perustutkinnot
- Yleistä ammatillisista perustutkinnoista
- Ajoneuvoalan perustutkinto, Automekaanikko
- Elintarvikealan perustutkinto, Elintarvikkeiden valmistaja
- Hoiva-avustaja
- Liiketoiminnan perustutkinto, Merkonomi
- Logistiikan perustutkinto, Palvelulogistiikkatyöntekijä
- Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, Mediapalvelujen toteuttaja
- Musiikkialan perustutkinto, Musiikkiteknologi
- Musiikkialan perustutkinto, Muusikko
- Pintakäsittelyalan perustutkinto, Maalari
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Kiinteistönhoitaja
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Kodinhuoltaja
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Toimitilahuoltaja
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Kokki
- Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja
- Taideteollisuusalan perustutkinto, Artesaani (Sisustusalan osaamisala)
- Taideteollisuusalan perustutkinto, Artesaani (Tuotteen valmistuksen osaamisala)
- Tanssialan perustutkinto, Tanssija
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Elektroniikka-asentaja
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö
- Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä
-
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
- Yleistä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista
- Hieronnan ammattitutkinto
- Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
- Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto
- Pintakäsittelyalan ammattitutkinto
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Kotityöpalvelujen osaamisala
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltajan osaamisala
- Taideteollisuusalan ammattitutkinto
- Vammaisalan ammattitutkinto
- Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin
-
JOTPA-koulutukset työikäisille
-
Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)
-
Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA)
-
Vaativa erityinen tuki
-
Hakeminen
-
Tutustuminen
-
Palvelupiste
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp
Kokkiopiskelijana opit monipuolisia ammattikeittiön työtehtäviä. Ensin opettelet alan perustaitoja, joita ovat työaikojen noudattaminen, hygieniaosaaminen ja työturvallisuus. Tutustut erilaisiin raaka-aineisiin ja opit valmistamaan salaatteja, leivonnaisia, lounas- ja annosruokia. Harjoittelet tiimityöskentelyä ja pääset toimimaan asiakaspalvelutehtävissä.
Tietoa tutkinnosta
Kenelle?
Ravintola-ala kaipaa osaajia, tekijälle on aina töitä! Pidät hyvästä ruoasta ja käsillä tekemisestä. Ahkeruus, ripeys ja palveluhenkisyys ovat vahvuuksia alalla. Keittiössä työskentely tapahtuu seisten, joten hyvä fyysinen kunto on myös eduksi. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Tärkeää on, että sinulla asenne kohdallaan ja halua oppia uutta!
Miten?
Vaikutat itse opintojesi suunnitteluun ja etenet omaa yksilöllistä opintopolkuasi. Oppimisympäristöt ovat monipuolisia ja pääset oppimaan työtehtäviä alan työpaikoilla ammattilaisten ohjauksessa. Opiskelu on käytännönläheistä, osaaminen näytetään ja arvioidaan työpaikalla.
Työllistyminen
Ammattilaisena toimit vastuullisesti sekä kestävän kehityksen mukaisesti. Työpaikkasi voi olla kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi kahvila, suurkeittiö, lounas- tai alacarte-ravintola, pikaruokapaikka tai muu elintarvikealan yritys. Työpaikoilla hankittu osaaminen edistää työllistymistäsi ja tuemme sinua siinä koko opintojen ajan.
Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO
Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki
Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.
Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)
- ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- lounasruokien valmistus 40 osp
- annosruokien valmistus 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)
- palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot 10 osp
- katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- suurkeittiön tuotanto 25 osp
- huippuosaajana toimiminen 15 osp
- työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
- yrityksessä toimiminen 15 osp
- yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
Paikallisesti tarjottavat valinnaiset tutkinnonosat
- kahvilapalvelut ja kahvilatuotteiden valmistus 15 osp
- juhlaruokien valmistus 15 osp
Lisätietoja hakemisesta
Liven palvelupiste
Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.