Kokki

Ruokapalvelun osaamisala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp

Kokki valmistaa maukkaita ja ravitsevia lounas- ja annosruokia sekä salaatteja ja leivonnaisia. Koulutuksessa opitaan myös tarjoilemaan ja tekemään kaikkia ammattikeittiön työtehtäviä. Opiskelijat työskentelevät opetuskeittiössä, oppilaitoksen ravintoloissa ja kahviloissa sekä työpaikoilla.

Tietoa tutkinnosta

person  Kenelle?

Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta ja joustavuutta. Keittiössä työskentely on seisomatyötä  kiireisessä ympäristössä, joten hyvä paineensietokyky ja fyysinen kunto ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja.

question-circle  Miten?

Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. hygieniaosaaminen, aikataulujen noudattaminen, veitsen käyttö sekä koneiden ja laitteiden käyttö. Sen jälkeen osaamista hankitaan alan työpaikoilla.

briefcase  Työllistyminen

Kokin tutkinto antaa valmiuksia työllistyä monipuolisiin työtehtäviin ravintolaan, kahvilaan ja suurkeittiöön sekä muihin alan yrityksiin.

building-line  Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

pencil  Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

book  Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)

  • ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • lounasruokien valmistus 40 osp
  • annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)

  • palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot 10 osp
  • katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • suurkeittiön tuotanto 25 osp
  • huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
  • yrityksessä toimiminen 15 osp
  • yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Paikallisesti tarjottavat valinnaiset tutkinnonosat

  • kahvilapalvelut ja kahvilatuotteiden valmistus 15 osp
  • juhlaruokien valmistus 15 osp

Yhteystiedot

Sirpa Komsi

Opinto-ohjaaja (Metsälä)


phone 040 653 2360

envelope-line sirpa.komsi@inlive.fi

Minna Korpi

Opinto-ohjaaja (Leppävaara)


phone 040 725 3366

envelope-line minna.korpi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä