Kokki
Ruokapalvelun osaamisala
-
Hakijalle
-
Ammatilliset perustutkinnot
- Yleistä ammatillisista perustutkinnoista
- Automekaanikko
- Artesaani (Sisustusalan osaamisala)
- Artesaani (Tuotteen valmistuksen osaamisala)
- Elektroniikka-asentaja
- IT-tukihenkilö
- Kiinteistönhoitaja
- Kodinhuoltaja
- Kokki
- Lähihoitaja
- Maalari
- Mediapalvelujen toteuttaja
- Merkonomi
- Musiikkiteknologi
- Muusikko
- Ohjelmistokehittäjä
- Palvelulogistiikkatyöntekijä
- Tanssija
- Toimitilahuoltaja
-
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
- Yleistä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista
- Hieronnan ammattitutkinto
- Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
- Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto
- Pintakäsittelyalan ammattitutkinto
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Kotityöpalvelujen osaamisala
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltajan osaamisala
- Taideteollisuusalan ammattitutkinto
- Näyttötutkinnon suorittaminen
- Koulutusmaksut
- Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin
-
Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA)
-
Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)
-
Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA)
- Yleistä TELMA-koulutuksesta
- Toimipaikat
- Tutustu ja hae
- Tietoa TELMA-opintojen aloitukseen
- Aamu- ja iltapäivätoiminta
- Opiskelu ryhmissä
- Opiskelu työpaikalla
- Tarvitsetko työvoimaa? Tehdään yhdessä hyvää
- Alihankintatöitä opiskelijatöinä
- Telma-koulutusta aikuisille maahanmuuttajille
- Vaikeavammaisten päivätoiminta
-
Vaativa erityinen tuki
-
Hakeminen
-
Tutustuminen
-
Palvelupiste
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp
Kokki valmistaa maukkaita ja ravitsevia lounas- ja annosruokia sekä salaatteja ja leivonnaisia. Koulutuksessa opitaan myös tarjoilemaan ja tekemään kaikkia ammattikeittiön työtehtäviä. Opiskelijat työskentelevät opetuskeittiössä, oppilaitoksen ravintoloissa ja kahviloissa sekä työpaikoilla.
Tietoa tutkinnosta
Kenelle?
Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta ja joustavuutta. Keittiössä työskentely on seisomatyötä kiireisessä ympäristössä, joten hyvä paineensietokyky ja fyysinen kunto ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja.
Miten?
Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. hygieniaosaaminen, aikataulujen noudattaminen, veitsen käyttö sekä koneiden ja laitteiden käyttö. Sen jälkeen osaamista hankitaan alan työpaikoilla.
Työllistyminen
Kokin tutkinto antaa valmiuksia työllistyä monipuolisiin työtehtäviin ravintolaan, kahvilaan ja suurkeittiöön sekä muihin alan yrityksiin.
Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO
Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki
Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.
Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)
- ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- lounasruokien valmistus 40 osp
- annosruokien valmistus 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)
- palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot 10 osp
- katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- suurkeittiön tuotanto 25 osp
- huippuosaajana toimiminen 15 osp
- työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
- yrityksessä toimiminen 15 osp
- yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
Paikallisesti tarjottavat valinnaiset tutkinnonosat
- kahvilapalvelut ja kahvilatuotteiden valmistus 15 osp
- juhlaruokien valmistus 15 osp
Yhteystiedot
Sirpa Komsi
Opinto-ohjaaja (Metsälä)
040 653 2360
sirpa.komsi@inlive.fi
Minna Korpi
Opinto-ohjaaja (Leppävaara)
040 725 3366
minna.korpi@inlive.fi
Liven palvelupiste
Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.