Kokki

      Ruokapalvelun osaamisala

      Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp

      Kokkiopiskelijana opit monipuolisia ammattikeittiön työtehtäviä. Ensin opettelet alan perustaitoja, joita ovat työaikojen noudattaminen, hygieniaosaaminen ja työturvallisuus. Tutustut erilaisiin raaka-aineisiin ja opit valmistamaan salaatteja, leivonnaisia, lounas- ja annosruokia. Harjoittelet tiimityöskentelyä ja pääset toimimaan asiakaspalvelutehtävissä.

      Tietoa tutkinnosta

      person  Kenelle?

      Ravintola-ala kaipaa osaajia, tekijälle on aina töitä! Pidät hyvästä ruoasta ja käsillä tekemisestä. Ahkeruus, ripeys ja palveluhenkisyys ovat vahvuuksia alalla. Keittiössä työskentely tapahtuu seisten, joten hyvä fyysinen kunto on myös eduksi. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Tärkeää on, että sinulla asenne kohdallaan ja halua oppia uutta!

      question-circle  Miten?

      Vaikutat itse opintojesi suunnitteluun ja etenet omaa yksilöllistä opintopolkuasi. Oppimisympäristöt ovat monipuolisia ja pääset oppimaan työtehtäviä alan työpaikoilla ammattilaisten ohjauksessa. Opiskelu on käytännönläheistä, osaaminen näytetään ja arvioidaan työpaikalla.

      briefcase  Työllistyminen

      Ammattilaisena toimit vastuullisesti sekä kestävän kehityksen mukaisesti. Työpaikkasi voi olla kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi kahvila, suurkeittiö, lounas- tai alacarte-ravintola, pikaruokapaikka tai muu elintarvikealan yritys. Työpaikoilla hankittu osaaminen edistää työllistymistäsi ja tuemme sinua siinä koko opintojen ajan.

      building-line  Koulutuspaikka

      Leppävaaran toimipaikka,
      Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

      Metsälän toimipaikka,
      Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

      pencil  Hakeminen

      Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

      book  Koulutuksen rakenne

      Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

      Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)

      • ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
      • lounasruokien valmistus 40 osp
      • annosruokien valmistus 25 osp

      Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)

      • palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot 10 osp
      • katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
      • suurkeittiön tuotanto 25 osp
      • huippuosaajana toimiminen 15 osp
      • työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
      • yrityksessä toimiminen 15 osp
      • yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

      Paikallisesti tarjottavat valinnaiset tutkinnonosat

      • kahvilapalvelut ja kahvilatuotteiden valmistus 15 osp
      • juhlaruokien valmistus 15 osp

      Lisätietoja hakemisesta

      Liven palvelupiste

      Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

       

      Ota yhteyttä