Palvelulogistiikkatyöntekijä

   Sisälogistiikan osaamisala

   Logistiikan perustutkinto, 180 osp

   Palvelulogistiikkatyöntekijällä on taito tehdä varastoalan tehtäviä käsin, koneellisesti esim. trukilla tai automaattisilla laitteilla. He pystyvät hoitamaan varaston asiakirjat ja varastokirjanpidon käsin tai tietotekniikkaa käyttäen. He tuntevat varaston kustannusrakenteen ja sen vaikutuksen yrityksen talouteen sekä kansainvälisten materiaalivirtojen perustoiminnat. Palvelulogistiikkatyöntekijä hallitsee logistiikan perusvalmiuksiin kuuluvat asiat, kuten tavaran varastoinnin, kuljetuksen, talouden, kierrätyksen sekä tietoverkot.

   Tietoa tutkinnosta

   person  Kenelle?

   Alalla vaaditaan asiakaspalveluhenkisyyttä, huolellisuutta, omatoimisuutta ja kiinnostusta toimia erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa.

   Varastossa työskentely on pitkälti seisomatyötä kiireisessä työympäristössä, joten ripeys, paineensietokyky ja fyysinen kunto ovat tärkeitä ominaisuuksia. Palvelulogistiikkatyöntekijältä edellytetään lisäksi työturvallisuuteen liittyvien asioiden sekä ergonomisten työtapojen hallintaa.

   question-circle  Miten?

   Logistiikan opiskelu on työvaltaista ja oppimisympäristöissä tehdään aitoja asiakastöitä. Käytännön ammattitaidon lisäämiseksi osa koulutuksesta toteutetaan koulutussopimuksella erilaisilla työpaikoilla. Opintojen aikana suoritetaan työelämässä tarvittavia pätevyyskortteja.

   briefcase  Työllistyminen

   Tutkinnon suorittaneet sijoittuvat kaupan, teollisuuden, liikenteen ja julkisen sektorin palvelukseen.

   building-line  Koulutuspaikka

   Metsälän toimipaikka,
   Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

   pencil  Hakeminen

   Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

   book  Koulutuksen rakenne

   Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

   Valinnaiset tutkinnon osat:

   • Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
   • Varaston tietojärjestelmät, 10 osp
   • Tavaran kuljettaminen, 15 osp
   • Osto- ja myyntitoiminnot varastoissa, 15 osp
   • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
   • Toimiminen verkkokauppaympäristössä, 15 osp
   • Vaaralliset aineet, 5 osp

    Paikalliset tutkinnon osat:

   •  Pakkaus-, kokoonpano- ja tuotantotyöt, 15 osp

   Lisätietoja hakemisesta

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä