Palvelulogistiikkatyöntekijä

Sisälogistiikan osaamisala

Logistiikan perustutkinto, 180 osp

Palvelulogistiikkatyöntekijällä on taito tehdä varastoalan tehtäviä käsin, koneellisesti esim. trukilla tai automaattisilla laitteilla. He pystyvät hoitamaan varaston asiakirjat ja varastokirjanpidon käsin tai tietotekniikkaa käyttäen. He tuntevat varaston kustannusrakenteen ja sen vaikutuksen yrityksen talouteen sekä kansainvälisten materiaalivirtojen perustoiminnat. Palvelulogistiikkatyöntekijä hallitsee logistiikan perusvalmiuksiin kuuluvat asiat, kuten tavaran varastoinnin, kuljetuksen, talouden, kierrätyksen sekä tietoverkot.

Tietoa tutkinnosta

person  Kenelle?

Alalla vaaditaan asiakaspalveluhenkisyyttä, huolellisuutta, omatoimisuutta ja kiinnostusta toimia erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa.

Varastossa työskentely on pitkälti seisomatyötä kiireisessä työympäristössä, joten ripeys, paineensietokyky ja fyysinen kunto ovat tärkeitä ominaisuuksia. Palvelulogistiikkatyöntekijältä edellytetään lisäksi työturvallisuuteen liittyvien asioiden sekä ergonomisten työtapojen hallintaa.

question-circle  Miten?

Logistiikan opiskelu on työvaltaista ja oppimisympäristöissä tehdään aitoja asiakastöitä. Käytännön ammattitaidon lisäämiseksi osa koulutuksesta toteutetaan koulutussopimuksella erilaisilla työpaikoilla. Opintojen aikana suoritetaan työelämässä tarvittavia pätevyyskortteja.

briefcase  Työllistyminen

Tutkinnon suorittaneet sijoittuvat kaupan, teollisuuden, liikenteen ja julkisen sektorin palvelukseen.

building-line  Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

pencil  Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

book  Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
  • Varaston tietojärjestelmät, 10 osp
  • Tavaran kuljettaminen, 15 osp
  • Osto- ja myyntitoiminnot varastoissa, 15 osp
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
  • Toimiminen verkkokauppaympäristössä, 15 osp
  • Vaaralliset aineet, 5 osp

 Paikalliset tutkinnon osat:

  •  Pakkaus-, kokoonpano- ja tuotantotyöt, 15 osp

Yhteystiedot

Sirpa Komsi

Opinto-ohjaaja


phone  040 653 2360

envelope-line sirpa.komsi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä