Tanssija

   Tanssin osaamisala

   Tanssialan perustutkinto, 180 osp

   Olemme Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, jossa voi suorittaa tanssialan perustutkinnon. Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden sekä erilaisten esittämisen tyylien hallintaan. Tutkinnossa tärkeitä teemoja ovat kehonhallinta, esiintymistaidot, yhteistoiminnalliset taidot ja inklusiivinen tanssi. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan yksilöllinen oppimispolku, jossa huomioidaan kiinnostuksen kohteet eri tanssilajeissa, tanssialan soveltavat menetelmät ja opiskelijan työllistyminen.

   Tietoa tutkinnosta

   person  Kenelle?

   Tarjoamamme koulutukset on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityisopetusta, yksilöllistä tukea ja ohjausta. Alalla vaaditaan luovuutta, yhteistyökykyä ja joustavuutta. Tanssija työskentelee erilaisissa ympäristöissä valmistaen, harjoitellen ja esittäen tanssiteoksia joko itsenäisesti tai ryhmässä.

   question-circle  Miten?

   Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. nykytanssin tekniikka, kehonhuoltomenetelmät, esiintymistaidot ja oman osaamisen soveltaminen muihin tanssitekniikoihin ja esittämisen tyyleihin. Taitoja kerrytetään tekniikkaharjoittelulla, sekä valmistamalla ja esittämällä erilaisia produktioita ja työpajoja.

   briefcase  Työllistyminen

   Tanssialan perustutkinto antaa perusvalmiudet erilaisiin tanssialan työtehtäviin tanssiproduktioissa, näyttämötaiteen tehtävissä ja ohjaustyössä sekä tanssia soveltavilla aloilla, kuten hoiva-alalla.

   building-line  Koulutuspaikka

   Leppävaaran toimipaikka,
   Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

   pencil  Hakeminen

   Huom! Ei mukana yhteishaussa 2023

   book  Koulutuksen rakenne

   Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

   AMMATILLISET TUTKINNON OSAT (145 osp)


   Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat yhteensä 85 osp
   • Tanssialan toimintaympäristössä toimiminen, 15 osp
   • Tanssitaitojen kehittäminen, 40 osp
   • Taiteellinen työskentely, 15 osp
   • Tanssiryhmässä tanssiminen, 15 osp

   Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat, joista valitaan yhteensä 60 osp
   • Fyysinen ja psyykkinen valmentautuminen tanssijan työssä, 15 osp
   • Tanssikoreografian suunnittelu ja toteutus, 30 osp
   • Tanssitekniikan ja -ilmaisun syventäminen, 30 osp
   • Tanssin soveltava käyttö, 15 osp
   • Digitalisten työvälineiden käyttö tanssijan työssä, 15 osp

   YHTEISET TUTKINNON OSAT (35 osp)

   YouTube: Tanssialan perustutkinto

   Instagram: Tanssialan perustutkinto

   Lisätietoja hakemisesta

   Liven palvelupiste

   Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

    

   Ota yhteyttä