Yhteishaku

   Hae opiskelemaan Liveen

   Kevään 2023 yhteishaun hakuaika on 21.2.-21.3.2023

   Yhteishaussa haetaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen. Samassa haussa haetaan ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen, vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävään ammatilliseen koulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

   Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun keväällä päättävät 9. luokkalaiset sekä muut hakijat, joilla ei vielä ole tutkintoa. 

   Yhteishaun aikataulu:

   • Kevään 2023 yhteishaun hakuaika on 21.2.-21.3.2023.

   • Tallenna sähköinen hakemus viimeistään 21.3.2023 klo 15.00.

   • Jos haet media-alalle tai musiikkialalle, toimita myös ennakkotehtävät viimeistään 21.3.2023 klo 15.00. Ennakkotehtävät löytyvät opintopolku.fi-sivulta.

   • Toimita vaativan erityisen tuen tarpeestasi kertovat dokumentit Liveen 31.3.2023 mennessä.

   • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 15.6.2023.

   • Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 29.6.2023.

   • Varasijat ovat voimassa 18.8.2023 asti. 

   Hakeminen yhteishaussa

   calendar Hae opiskelupaikkaa sähköisesti:

   • Mene osoitteeseen www.opintopolku.fi

   • Hakusanalla "ammattiopisto live" ja hakutavalla ”haku käynnissä” löydät Liven yhteishaussa olevat koulutukset.

   • Täytä ja lähetä sähköinen hakulomake. Jos olet peruskoulun 9. luokkalainen, täytä hakulomake yhdessä oppilaanohjaajasi tai huoltajasi kanssa.

   • Liven opinto-ohjaajat auttavat tarvittaessa hakemisessa. Opinto-ohjaajamme vastaavat yhteishakuun liittyviin kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse. Saat hakuneuvontaa myös Liven Leppävaaran toimipaikassa. 

   book Lähetä valintaan liittyvät dokumentit

   • Lähetä meille dokumentit, jotka kertovat miksi tarvitset vaativaa erityistä tukea opinnoissasi. Jos haet samaan aikaan Liveen useampaan kuin yhteen koulutukseen, riittää että toimitat vain yhdet dokumentit.

   • Lähetä meille ainakin:

   - Erityisen tuen suunnitelma, kuten HOJKS tai HOKS (jos sinulla on sellainen) 

   -Terveydentilaa tai toimintakykyä kuvaava ajantasainen asiantuntijalausunto (esimerkiksi lääkärin B-lausunto, erityisopettajan lausunto, psykologin lausunto) 

   JA 

   -Aikaisemmat koulu- ja opiskelutodistusjäljennökset, jos olet valmistunut peruskoulusta ennen vuotta 2018

   question-circle Haastattelut 

   Yhteishaun haastattelussa kartoitamme vaativan erityisen tuen tarvettasi, opintojen oikea-aikaisuutta sekä soveltuvuuttasi alalle. Sinut kutsutaan haastatteluun, jos olet hakukelpoinen ja olet toimittanut vaativan erityisen tuen dokumentit määräpäivään mennessä.

   Sinut kutsutaan haastatteluun sille Liven koulutusalalle, jonka olet laittanut Liven koulutuksista ensimmäiseksi hakutoiveeksi. Jos olet käynyt tutustumassa TELMA-koulutukseen, et välttämättä saa haastattelukutsua.

   Haastattelu suoritetaan joko yksilö- tai ryhmähaastatteluna.

   Yhteishaku

   Lisätietoja hakemisesta

    

   Palvelupiste


   phone p. 040 559 1296
   envelope-line palvelupiste@inlive.fi

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä