Yhteishaku

Hae opiskelemaan Liveen

Yhteishaku 22.2.–22.3.2022.

Yhteishaussa haetaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen. Samassa haussa haetaan ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen, vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävään ammatilliseen koulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun keväällä päättävät 9. luokkalaiset sekä muut hakijat, joilla ei vielä ole tutkintoa. 

Yhteishaun aikataulu:

 • Hakuaika on 22.2.–22.3.2022.

 • Tallenna sähköinen hakemus viimeistään 22.3.2022 klo 15.00.

 • Jos haet media-alalle tai musiikkialalle, toimita myös ennakkotehtävät viimeistään 22.3.2022 klo 15:00. Ennakkotehtävät löytyvät opintopolku.fi-sivulta.

 • Toimita vaativan erityisen tuen tarpeestasi kertovat dokumentit Liveen 1.4.2022 mennessä.

 • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022.

 • Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 30.6.2022

 • Varasijat ovat voimassa 19.8.2022 asti.

Hakeminen yhteishaussa

calendar Hae opiskelupaikkaa sähköisesti:

 • Mene osoitteeseen www.opintopolku.fi

 • Hakusanalla "ammattiopisto live" ja hakutavalla ”haku käynnissä” löydät Liven yhteishaussa olevat koulutukset.

 • Täytä ja lähetä sähköinen hakulomake. Jos olet peruskoulun 9. luokkalainen, täytä hakulomake yhdessä oppilaanohjaajasi tai huoltajasi kanssa.

 • Liven opinto-ohjaajat auttavat tarvittaessa hakemisessa. Opinto-ohjaajamme vastaavat yhteishakuun liittyviin kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse. Saat hakuneuvontaa myös Liven Leppävaaran toimipaikassa. 

book Lähetä valintaan liittyvät dokumentit

 • Lähetä meille dokumentit, jotka kertovat miksi tarvitset vaativaa erityistä tukea opinnoissasi. Jos olet hakenut Liveen useampaan kuin yhteen koulutukseen, riittää että toimitat vain yhdet dokumentit.

 • Lähetä meille ainakin:

- Erityisen tuen suunnitelma, kuten HOJKS tai HOKS (jos sinulla on sellainen) 

-Terveydentilaa tai toimintakykyä kuvaava ajantasainen asiantuntijalausunto (esimerkiksi lääkärin B-lausunto, erityisopettajan lausunto, psykologin lausunto) 

JA 

-Aikaisemmat koulu- ja opiskelutodistusjäljennökset, jos olet valmistunut peruskoulusta ennen vuotta 2018

question-circle Haastattelut 

Yhteishaun haastattelussa kartoitamme vaativan erityisen tuen tarvettasi, opintojen oikea-aikaisuutta sekä soveltuvuuttasi alalle. Sinut kutsutaan haastatteluun, jos olet hakukelpoinen ja olet toimittanut vaativan erityisen tuen dokumentit määräpäivään mennessä.

Sinut kutsutaan haastatteluun sille Liven koulutusalalle, jonka olet laittanut Liven koulutuksista ensimmäiseksi hakutoiveeksi. Jos olet käynyt tutustumassa TELMA-koulutukseen, et välttämättä saa haastattelukutsua.

Haastattelu suoritetaan joko yksilö- tai ryhmähaastatteluna.

Yhteishaku

Lisätietoja hakemisesta

 

Palvelupiste


phone p. 040 559 1296
envelope-line palvelupiste@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä