Tervetuloa opiskelemaan Ammattiopisto Liven TELMA–koulutukseen!

   Tässä hyödyllistä tietoa opintojen aloitukseen

    

    

   Tervetuloa opiskelemaan Ammattiopisto Liven TELMA–koulutukseen!

   Tässä hyödyllistä tietoa opintojen aloitukseen.


   Opetushenkilöstön tavoitettavuus ennen opintojen aloitusta

   Omasta ryhmästä ollaan yhteydessä aloittavaan opiskelijaan tai aloittavan opiskelijan huoltajaan/kotiväkeen viimeistään opiskelun aloitusta edeltävällä viikolla. Yhteydenotto tapahtuu joko oman opettajan tai ryhmän ohjaajan toimesta. Opiston loma-aikoina oman ryhmän opetushenkilöstö ei ole tavoitettavissa. 


   Opiskelupäivät

   Ammattiopisto Liven TELMA-ryhmissä opiskelupäivät ovat ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13, mikäli yksilöllisesti ei ole muuta sovittu. Opiskelijoille tarjotaan maksuton lounas opiskelupäivien aikana sekä ma-to lisäksi välipala iltapäivisin. Mahdolliset ruoka-aineallergiat tai muut allergiat tulee ilmoittaa kirjallisesti oman ryhmän opetushenkilöstölle. 

   Opiskelijalla on hyvä olla päivittäin säänmukainen vaatetus, opetusta toteutetaan oppilaitoksen omien tilojen lisäksi oppilaitoksen lähialueilla. Toimipaikoissa käytetään pääsääntöisesti sisäkenkiä, esim. lenkkarit tai kävelykengät. 


   Taksikyydit ja koulumatkatuki

   Mikäli opiskelija tarvitsee taksikyytiä opiskelumatkoille, ottakaa viipymättä yhteyttä hyvinvointialueen vammaispalveluun taksikyytien järjestämiseksi. Taksikyytien tilaamisesta sekä niiden perumisesta vastaavat huoltajat tai asumisyksikkö. Taksilla saapuvia opiskelijoita ollaan vastassa takseilla ja heidät saatetaan takseille ensimmäisenä koulupäivänä ja muulloinkin opiskelijan tarpeen mukaan. Julkisia kulkuvälineitä käyttävällä opiskelijalla saattaa olla oikeus koulumatkatukeen. Asiasta voi kysyä omalta opettajalta, opintosihteeriltä ja Kelasta.


   Aamutoiminta

   Live järjestää kotona asuville opiskelijoille ohjattua aamutoimintaa ennen koulupäivien alkua. Aamutoimintaan tarvitaan maksusitoumus hyvinvointialueen vammaispalveluilta. Lisätietoa aamutoiminnasta. Aamutoimintaa ei järjestetä ensimmäisenä opiskelupäivänä, silloin saavutaan opistolle klo 9, ellei muusta ole yksilöllisesti sovittu.  


   Iltapäivätoiminta

   Hyvinvointialueen vammaispalvelut järjestävät iltapäivätoimintaa sitä tarvitseville. Mikäli iltapäivätoiminnalle on tarvetta, olkaa yhteydessä oman hyvinvointialueen vammaispalveluun. 


   Lääkitys koulupäivän aikana

   Mikäli opiskelija tarvitsee opetushenkilöstön apua lääkkeen ottamiseen tai säilyttämiseen opiskelupäivän aikana, huoltajien tulee toimittaa opetushenkilöstölle selkeät kirjalliset ohjeet käytettävistä lääkkeistä, niiden määristä sekä antotavasta. Lääkkeenantoa koskevat muutokset tulee myös ilmoittaa kirjallisesti. Tarvittavat lääkkeet tulee toimittaa opistolle ja sopia lääkkeenannon toteuttamisesta opettajan kanssa. Opettaja tai ohjaaja perehdyttävät ryhmän muun ohjaushenkilöstön opiskelijan lääkkeenantoon huoltajalta saatujen ohjeiden mukaisesti. 

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä