Usein kysyttyä koronasta (päivitetty 11.1.2022 klo 11.00). Lue lisää

Vaativa erityinen tuki

Yksilölliset opetusjärjestelyt jokaiselle.

Erityistä tukea ammatillisiin opintoihin

Koulutuksemme on tarkoitettu sinulle, jos tarvitsevat opiskelussa ja oppimisessa laajaa ja monipuolista yksilöllistä tukea.

Vaativa erityinen tuki muodostuu yksilöllisistä opiskelun järjestelyistä sekä laajoista opiskelun tukipalveluista.

Opettajamme ovat erityisopettajia, ja oppimista tukevat ammatilliset ohjaajat. Meillä opiskelet pienissä ryhmissä, ja sinulla on aina nimetty vastuuopettaja.

Livessä sinut kohdataan aina yksilönä, ja olet tasavertainen osa Liven yhteisöä.

Erityinen tuki suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja se on osa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelmaa. Opiskelun tukitoimet ovat aina sidoksissa tavoitteisiin:

  • TELMA -koulutuksessa tavoitteet ovat yksilöllisiä, ja tukitoimet voivat sen mukaan olla hyvinkin monipuolisia.
  • VALMA -koulutuksessa tavoitteena on hakeutua opiskelemaan tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Tukitoimissa korostuu ammatilliseen opiskeluun valmistautuminen – oli kyse sitten opiskelun valmiuksista tai oman alan valinnasta.
  • Ammatillisissa perustutkinnoissa tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia tai koko ammatillinen tutkinto. Tukitoimissa korostuu ammatillisen osaamisen hankkiminen ja työelämässä toimiminen.

Hyvinvointi ja jaksaminen ovat merkittävä tekijä opiskelun onnistumiselle kaikissa koulutuksissa. Järjestämme runsaasti yhteisöllistä toimintaa liikunnan ja kulttuurin merkeissä, ja tuemme opiskeluajan jälkeen jatkuvien harrastusten aloittamisessa.

Voit saada tukea opiskeluusi myös yleisissä ammatillisissa oppilaitoksissa.

Ammatillisessa erityisoppilaitoksessa on usein mahdollista vastata tuen tarpeisiin monipuolisemmin, ja oppimisympäristöt ovat pienempiä.

Jos et ole varma onko ammatillinen erityisoppilaitos oikea opiskelupaikka juuri sinulle, ota yhteys Liven palvelupisteeseen – me autamme mielellämme!

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä