Siirry sivun sisältöön.

Opinnot

Liikkuva Live

  Opinnot

  Liikunnan opinnot perustutkinnoissa sisältyvät oppiaineeseen Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen.

  Pakolliset opinnot:

  • Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen I, 1osp
  • Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen II, 1osp

  Opintojaksot koostuvat itsetuntemusta parantavista tehtävistä ja keskusteluista sekä työkykyä ylläpitävästä monipuolisesta liikunnasta. Tarkoitus on löytää jokaiselle oma tapa voida hyvin ja edistää omaa työkykyään myös tulevaisuudessa.

  Valinnaiset opinnot:

  • Luontoliikunta 1 osp 
   Opintoja voi tehdä osallistumalla Liven luontoliikuntapäiviin. Luontoliikunta virkistää ja antaa mahdollisuuden hengähtää arjen keskellä yhdessä ryhmän kanssa kauniissa ympäristössä. Fatbike-pyöräily, frisbeegolf, luontopolku, suunnistus, melonta, yhteiset päivän aloitukset ovat esimerkkejä päivien toiminnasta. Hyvää ruokaa unohtamatta! 
  • Harrastuneisuus 1 osp
   Oma harrastuneisuus esiin! Omaa liikunnallista elämäntapaa muodostamaan! Opintojaksolla liikutaan ja tutustutaan ryhmää kiinnostaviin liikuntamuotoihin ja osoitetaan omaa harrastuneisuutta.
  • Työhyvinvointi- ja yhteistyötaidot 1 ospOpintojaksolla suunnitellaan ja järjestetään tyhy-tapahtuma/toimintaa. Ryhmätyötä parhaimmillaan!
  • Liikuntatutorina toimiminen 1 osp
   Liikuntatutor-toiminta on osa Liven tutortoimintaa, joka tapahtuu osittain vapaa-ajalla. Liikuntatutorina pääset mm. osallistumaan Liven aktiivisen toimintakulttuurin edistämiseen yhdessä liikuntatiimin kanssa. Ideointia, ohjaamiskokemusta, kannustamista...! Kurkkaa lisää tutor-oppaasta!
    
  • Seikkailuviikko 3 osp
   Seikkailuviikon aikana viihdytään ja opiskellaan monia elämäntaitoja. Tarkoituksena on tarjota uusia elämyksiä ja onnistumisia seikkailullisen toiminnan kautta ja kannustaa osallistujaa oivaltamaan lisää itsestään ja muista. Opintojen aikana saadut kivat kokemukset voivat antaa eväitä ja energiaa myös elämän muille osa-alueille kuten arkeen tai työelämään. Seikkailuviikko järjestetään syksyllä sekä kevättalvella ja mukaan voi hakea wilman kautta lähetettävällä hakulomakkeella. Trailerit tarjoavat kiinnostuneille maistiaisia tulevasta... Katso tästä!
   ja tästä!

  K&L

  Liikunnan opinnot TUVAssa

  TUVAn liikunnan opinnot painottuvat monipuoliseen hyvinvointiosaamiseen. Opiskelijaa tuetaan ymmärtämään terveyden ja terveellisten elämäntapojen merkitystä sekä järkevää ajankäyttöä. Opinnot myös auttavat opiskelijaa omaksumaan hyvinvointia tukevia toimintatapoja sekä tunnistamaan niitä edistäviä yhteisöjä. Löytämään siis liikkumiseen kavereita! Tärkeä osa opintoja on myös kehittää opiskelijan omia taitoja löytää tietoa ja tukea oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen.

  Liikunnan opinnot Telmassa 

  Liikunta, liikkuminen ja sensomotoristen taitojen harjoittelu ovat tärkeä osia opiskelua Telmassa. Tavoitteena on, että opiskelija edistää liikunnan avulla aktiivista ja terveellistä elämäntapaa sekä ymmärtää liikunnan merkityksen toiminta- ja työkyvylleen. Tähtäämme siihen, että opiskelija selviytyy jokapäiväisistä toiminnoista itselle soveltuvalla tavalla, ja hyödyntää liikkumisessaan tarpeellisia erilaisia apuvälineitä ja avustajapalveluita henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Tavoitteena on myös, että opiskelija tutustuu erilaisiin vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin ja osaa viettää vapaa-aikaansa omaa hyvinvointiaan ja sosiaalisia suhteitaan edistävällä tavalla.