Siirry sivun sisältöön.

Työelämän kokemuksia

Ravintotalot Oy, Factory-ravintolat 
Matti Karvonen, toimitusjohtaja

“Olemme tehneet Ammattiopisto Liven kanssa erittäin hyvää yhteistyötä jo pitkään. Hyvä yhteistyö on avointa ja ruokkii lisää yhteistyötä ja se kehittyy onnistumisten kautta. Liven kanssa meillä on hyvät henkilösuhteet ja yhteistyömme on jo muuttunut kumppanuudeksi.

Työllämme on myös yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kun työllistämme erityistä tukea tarvitsevia. Olemme saaneet asiakkailtamme hyvää palautetta, kun olemme palkanneet tai ottaneet työssä oppimaan erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä ja olemme saaneet heistä loistavia työntekijöitä. Onnistuneen harjoittelujakson tai työllistymisen avain on hyvä perehdytys ja alussa siihen on varattava aikaa, että saadaan onnistumisen kokemuksia. Työtehtävät pitää suhteuttaa opiskelijan osaamistasoon.

Oppilaitosyhteistyö on investointi yritykselle, koska ihmiset ovat työnantajan arvokkain voimavara."

Factory-2
 

Taitotalo, Ravintola Variantti, Petra Wickman, keittiöpäällikkö

“Olen tyytyväinen meidän pitkään yhteistyöhömme. Keittiötiimillämme on jo pitkä työhistoria erityisen tuen piirissä olevien ohjaamisesta. Lähtökohtaisesti ajattelen yhteistyötä Liven kanssa myös tasa-arvon kannalta - jokaisella täytyy olla mahdollisuus näyttää osaaminen ja tutustua työelämän vaatimuksiin. 

Yhteistyö Liven opettajien kanssa on erityisen tärkeää. Opiskelijoiden työssäoppimisjaksolla opettajat ovat sopivasti yhteydessä työpaikkaohjaajaan ja varmistamme yhdessä opiskelijan hyvinvoinnin harjoittelun aikana.  

Kaikista palkitsevinta on, kun Liven opiskelija työllistyy alalle. On myös tärkeää, että opiskelija on saanut turvallisen kokemuksen työelämästä ja hän on kokenut onnistumisia."

taitotalo
 

Ohjausta ja neuvontaa

Liven palvelupiste

Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!