Mediapalvelujen toteuttaja

   Julkaisutoiminnan osaamisala

   Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, 180 osp

   Julkaisutoiminnan osaamisalalla opiskellaan laaja-alaisesti mediatyön perusvalmiuksia ja opintojen edetessä erikoistutaan verkossa ja printissä julkaistavan mediamateriaalin tuottamiseen. Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti erilaisia mediaprojekteja tehden. Projektit voivat olla itse ideoituja, asiakastöitä tai oppilaitoksen järjestämiä mediatöitä.

   Tietoa tutkinnosta

   person  Kenelle?

   Opinnot toteutetaan mahdollisimman paljon todellisissa työtehtävissä asiakastöinä ja omina projekteina. Opiskelijat voivat esimerkiksi työskennellä koulun tiloissa ja välineillä, vaikka he tekevätkin työtä asiakkaille freelancerina. Yhteyttä asiakkaaseen pidetään erilaisin sähköisin viestimin ja tapaamisin. Opiskelija voi työskennellä myös asiakkaan tiloissa ja hänen suorassa ohjauksessa tai tehdä koulun asiakkailleen tuottamia mediatöitä opettajan ja ohjaajan tuella.

   question-circle  Miten?

   Opintojen alkuvaiheessa opiskelija hankkii perustaitoja kameroiden, valojen ja editointiohjelmistojen käytöstä. Heti kun välineet alkavat tulla tutuiksi siirrytään soveltamaan niitä mediasisällön tuottamiseen. Opintojen keskivaiheessa oppimista tehdään mahdollisimman paljon työelämässä tekemällä asiakastöitä ja menemällä työssäoppimaan yrityksiin. Opintojen loppuvaiheessa opiskelija alkaa valmistautua työelämään tai jatko-opintoihin siirtymiseen. Hän rakentaa omaa urapolkua kokoamalla portfolioita, luomalla kontakteja, hankkimalla työtilaisuuksia ja työskentelemällä yrittäjämäisesti esimerkiksi koulun osuuskunnassa.

   briefcase  Työllistyminen

   Mediapalvelujen toteuttajat voivat työllistyä moniin eri media-alan tehtäviin. He ovat alan moniosaajia, jotka sopivat useisiin media-alan avustaviin työtehtäviin sekä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi.

   building-line  Koulutuspaikka

   Leppävaaran toimipaikka,
   Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

   pencil  Hakeminen

   Ennakkotehtävä - Yhteishaku 2023

   Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

   book  Koulutuksen rakenne

   Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

   Valinnaiset tutkinnon osat (60-100 osp):

   • Media-alalla työskentely, 30 osp
   • Julkaisugrafiikan tuotanto, 30 osp
   • Tallennetuotannossa työskentely, 30 osp
   • Valokuvatuotanto, 15 osp
   • Rakennetun valokuvan toteuttaminen, 15 osp
   • Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen, 15 osp
   • Painotuotteiden tulostaminen, 15 osp

   Paikalliset tutkinnon osat:

   • Media-alan ammattilaisen urataidot, 10 osp
   • Osuuskunnassa toimiminen, 5 - 15 osp

   Lisätietoja hakemisesta

   Liven palvelupiste

   Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

    

   Ota yhteyttä