Siirry sivun sisältöön.

Puhtaus - ja kiinteistöpalvelu­alan ammattitutkinto

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Kotityöpalvelujen osaamisala

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittaneella henkilöllä on monipuoliset valmiudet työskennellä itsenäisesti asiakaskodeissa erilaisissa kodin arjen työtehtävissä. Hänen työtehtäviinsä voi kuulua kodin siivousta, kodin tekstiili- ja vaatehuoltoa, asiakkaan avustamista ja asiointipalveluja tai ruoan valmistusta. Kotityöpalvelujen ammattilainen työskentelee asiakkaiden kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa.

Live-Ammattitutkinto-Kotityöpalvelut-960x540

 

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Ammattitaidon kuvaus

Kotityöpalvelujen ammattilainen toimii asiakaslähtöisesti kunnioittaen asiakasta, asiakkaan itsemääräämisoikeutta sekä hänen kotiaan, tapojaan että tottumuksiaan. Kotityöpalvelujen ammattilainen on asiakaspalvelutaitoinen, yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen ja hienotunteinen. Hän toimii luotettavasti ja vastuullisesti.

Tutkintonimikkeet

Henkilökohtainen avustaja
Kodinhuoltaja

Kustannukset

Koulutusmaksu on 200 euroa.

Hakeminen

Olemme ammatillinen erityisoppilaitos. Voit hakea meille, mikäli sinulla on jokin erityisen tuen tarve, esimerkiksi oppimisvaikeus, sosiaalinen tai psyykkinen haaste.

Fyysinen ja psyykkinen soveltuvuus alalle huomioidaan hakutilanteessa. Hieronnan ammattitutkinnon koulutukseen on terveydentilavaatimukset (Sora-laki).

Ammattitutkintoon on jatkuva haku sen mukaan miten koulutuksissa on tilaa. Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Tutkinnon suorittaminen

Ammattitutkinto suoritetaan tutkinnon osittain osoittamalla ammattitaito näytöissä. Koulutus toteutetaan koulutussopimuksella, johon sisältyy orientaatiojakso. Koulutusaika on lähtötasosta riippuen 1-1,5 vuotta.

Opiskelijan tulee hankkia asianmukaiset työjalkineet ja oppikirja SIISTII! (Raija Puska & Eija Viinikka).

Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka
Läkkisepänkuja 8
00280 Helsinki

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.